Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ti is faztok a lakásban?

Ti is faztok a lakásban?

Figyelt kérdés
Mi a jobb szerintettek? Ha csaj egy kis kályhával fütünk egy szobában ami belefér anyagilag vagy fütünk rendesen a gázzal a házban de nem tudjuk fizetni?
2012. okt. 31. 13:13
1 2
 11/18 anonim válasza:
Ja, nem tudjuk hogy mik a feltételek. Mert pl. a mi házunk hőszigetelt, plusz hővédős ablakok, szóval egy kis tűz(fával) a vegyes tüzelésű kazánban estére és még most is kellemes bent rövid ujjú polóban. Pedig nagy a ház, két szintes.
2012. okt. 31. 13:26
 12/18 anonim válasza:

A kályhára voksolnék, ha kikapcsolják a gázt, mert nem tudod fizetni, akkor semmi sem marad... Illetve, erre a ár napra bekapcsolnám a helyedben, amíg meggyógyulsz, ezt én sem kockáztatnám, hogy esetleg egy jó kis tüdőgyuszi legyen belőle. De aztán kályhát használnék. Főként a fürdő és az alvó helység legyen meleg.

Öltözz rétegesen, aludj több takaróval, és napközben igyál meleg teát, az felmelegít. kitartás!

2012. okt. 31. 13:27
 13/18 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagytok. :(

Igazából ez tényleg szörnyű helyzet, mert pl. én olyan fázós vagyok, hogy 22 °C alatt meghalok, szörnyű lehet, ha valaki nem engedheti meg magának azt, hogy ne kelljen a saját házában fáznia. Ha ez "megnyugtat", már mi sem fűtjük az egész házat, hanem meg van csinálva, hogy le lehessen választani bizonyos részeket. Szóval pl. fűtöm a szobámat, de az előszobát nem.

Ezt ti nem tudjátok megtenni? Így azért jó sokat lehet spórolni, de legalább egy helyiségben tényleg kellemes hőmérsékletet lehet csinálni. Főleg, ha jó a szigetelés, akkor ez nem is jelenti azt, hogy egész nap mennie kell, csak néha bekapcsol, és kész.

Tudom, hogy egy ilyen rendszer kiépítése, meg a szigetelés az beruházás, de nagyon megéri.

2012. okt. 31. 13:28
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem fázunk, állandó 24 fokra van állítva. Én rövidujjúban szeretek itthon lenni.
2012. okt. 31. 13:39
 15/18 anonim válasza:
68%
Én a kis kályhára szavazok. Tapasztalatból mondom. Mi építkezés közepén vagyunk, de anyagi okokból már ide kellett költöznünk. Hőszigetelés, kályha nincs. Eddig jól felöltöztünk (én egész nap itthon vagyok sajnos), de 3 napja a hálóban beüzemeltünk egy olajradiátort, behoztam ide az asztalomat, számítógépet (ezen dolgozom), a ruhaszárítót. Itt most néha megy a radiátor, 15-16 fok van, éjszaka kevesebb, de jól betakarózunk. A konyhában, fürdőben, előtérben 8-10 fok van. Idáig semmi panaszunk nincsen, és legalább az immunrendszerünk is megerősödik.
2012. okt. 31. 13:42
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem fázunk pedig "csak" 21°C-ra van állítva a termosztát nem csak anyagi okok miatt. Az emberi szervezet számára ez a legideálisabb hőmérséklet. Most is kb. 20°C fok van idebent és pólóban és boxeralsóban ülök a gép előtt. Nem vagyunk fázósak, éjjel 18-19°C-ban alszunk. Sokan indokolatlanul túlfűtik a lakásukat, nem gondolva arra, hogy a belső hőmérséklet 1°C-val történő csökkentésével kb. 5-10% energiát is megspórolhat.

Nektek én is a kis kályhát javaslom, mert a gáz kikapcsolása tényleg sok költséggel jár, ha egyszer vissza akarod köttetni. Nyomáspróba és az óra visszaszerelését mindenképpen állnod kell, de ha valamit nem találnak megfelelőnek, akkor további költségeket is állnod kell (felújítás, szagelszívó, stb.)

Szomorú, hogy rossz irányba halad az ország, fájdalmas belegondolni, hogy sok honfitársunknak már a fűtés is megfizethetetlennek és luxusnak számít...

Végül és nem utolsósorban mielőtt egy narancs megjegyezné, nem vagyok kommunista.

2012. okt. 31. 18:51
 17/18 A kérdező kommentje:
6 fok van ahol nem fütünk konyha fürdöszoba többi szoba stb. 14 fok itt ahol kályhaval fütünk ezt az 1 helyiséget. Sajnos nem tudunk gázzal csak konyhat fürdőt füteni nem olyan a rendszer. A házat évek óta aruljuk sajnos nincs vevő. 120 nm 4 szoba.ilyenkor csak 1 et hasznalunk
2012. okt. 31. 18:59
 18/18 anonim ***** válasza:

mi se fűtünk még csak estefelé pár órára hogy azért száradjanak nagyjából a ruhák is, és 16fok körül van

éjszaka én sapkában alszom mert mindig fázik a fülem de érdekes mert 2 hete mikor oda kint volt 16 fok az még tök kellemes volt

2012. nov. 1. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!