Ti is faztok a lakásban?
A kályhára voksolnék, ha kikapcsolják a gázt, mert nem tudod fizetni, akkor semmi sem marad... Illetve, erre a ár napra bekapcsolnám a helyedben, amíg meggyógyulsz, ezt én sem kockáztatnám, hogy esetleg egy jó kis tüdőgyuszi legyen belőle. De aztán kályhát használnék. Főként a fürdő és az alvó helység legyen meleg.
Öltözz rétegesen, aludj több takaróval, és napközben igyál meleg teát, az felmelegít. kitartás!
Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagytok. :(
Igazából ez tényleg szörnyű helyzet, mert pl. én olyan fázós vagyok, hogy 22 °C alatt meghalok, szörnyű lehet, ha valaki nem engedheti meg magának azt, hogy ne kelljen a saját házában fáznia. Ha ez "megnyugtat", már mi sem fűtjük az egész házat, hanem meg van csinálva, hogy le lehessen választani bizonyos részeket. Szóval pl. fűtöm a szobámat, de az előszobát nem.
Ezt ti nem tudjátok megtenni? Így azért jó sokat lehet spórolni, de legalább egy helyiségben tényleg kellemes hőmérsékletet lehet csinálni. Főleg, ha jó a szigetelés, akkor ez nem is jelenti azt, hogy egész nap mennie kell, csak néha bekapcsol, és kész.
Tudom, hogy egy ilyen rendszer kiépítése, meg a szigetelés az beruházás, de nagyon megéri.
Nem fázunk pedig "csak" 21°C-ra van állítva a termosztát nem csak anyagi okok miatt. Az emberi szervezet számára ez a legideálisabb hőmérséklet. Most is kb. 20°C fok van idebent és pólóban és boxeralsóban ülök a gép előtt. Nem vagyunk fázósak, éjjel 18-19°C-ban alszunk. Sokan indokolatlanul túlfűtik a lakásukat, nem gondolva arra, hogy a belső hőmérséklet 1°C-val történő csökkentésével kb. 5-10% energiát is megspórolhat.
Nektek én is a kis kályhát javaslom, mert a gáz kikapcsolása tényleg sok költséggel jár, ha egyszer vissza akarod köttetni. Nyomáspróba és az óra visszaszerelését mindenképpen állnod kell, de ha valamit nem találnak megfelelőnek, akkor további költségeket is állnod kell (felújítás, szagelszívó, stb.)
Szomorú, hogy rossz irányba halad az ország, fájdalmas belegondolni, hogy sok honfitársunknak már a fűtés is megfizethetetlennek és luxusnak számít...
Végül és nem utolsósorban mielőtt egy narancs megjegyezné, nem vagyok kommunista.
mi se fűtünk még csak estefelé pár órára hogy azért száradjanak nagyjából a ruhák is, és 16fok körül van
éjszaka én sapkában alszom mert mindig fázik a fülem de érdekes mert 2 hete mikor oda kint volt 16 fok az még tök kellemes volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!