Olias kérdése:
Hány százalék egy régi típusú Fég c40-es cirkó gázkazán hatásfoka? A gázszerelőm azt mondta, hogy lassanként érdemes lenne lecserélnem egy újra, ami legalább 28 kW-os legyen.
Figyelt kérdés
Kb 150 m2-es családi házról lenne szó. Azt tudom, hogy a mostani kéményes cirkóké kb 90-95%.#fég40
2012. okt. 26. 11:20
1/4 anonim válasza:
A C40-esnek van egy jó tulajdonsága:
Szinte örök élet és minden alkatrész olcsó hozzá.
És van egy rossz tulajdonsága:
Borzasztó a hatásfoka! Pontosan nem tudom, de szerintem nem több 85%-nál.
És mivel őrlángos készülék, egy csomó gázt elpocsékol a semmibe. Kb. napi 500 litert, vagyis havonta 15 köbmétert.
Legalább 2000Ft feleslegesen.
Szóval érdemes mérlegelni.
2/4 anonim válasza:
Tudtommal jóval kevesebb mindkettő. Az őrláng kb. havi egy m3, a hatásfoka kb. 70%. Ja és egy c40-es gázszelep picivel olcsóbb egy "új" c40-nél. A többi tényleg olcsó, vagy olcsón javítható.
3/4 anonim válasza:
az adatlapja szerint 86% a FÉG C40 hatásfoka
(forrás: [link]
4/4 anonim válasza:
Ha gravitációs rendszerű a fűtésed (vaskos csövekről ismerhető fel), akkor nem is nagyon lehetne lecserélni a kazánt, vagy is ki lehet, de nem hogy spórolnál, hanem rontanál a helyzeten. Szomszéd cseréltetett kazánt, s bizony többet fizet. Tehát először fűtésrendszert is korszerűsíteni kéne, de akkor már a szigetelés is kell. Szóval nem járnál jól, feltéve ha ilyen a fűtésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!