Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ház építésbe kezdenék! A...

Ház építésbe kezdenék! A fűtését úgy tervezem, hogy a szobákban, fürdőben, konyhában olajradiátorok fűtenének, a nappaliban mobilkályha vagy mobilkandalló (még nem tudom). Szerintetek jó megoldások?

Figyelt kérdés
A helyzet az,hogy nem akarom a gázt bevezetni,meg kazán,stb.!Szerintetek a leírtak jó megoldásnak bizonyulnak?Egyébként a ház nagyon jó hőszigetelésű lesz(könnyűszerkezetes).

2012. okt. 21. 13:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
60%
Villanyfűtésre rá megy a gatyád is a másik meg honnan veszed hogy a könnyűszerkezetes faház a legjobb és hőszigetelés szempontjából a legalkalmasabb?Ki mondta ezt?
2012. okt. 21. 16:59
 12/18 anonim ***** válasza:

nekem is könnyűszerkezetes házam van 80nm hatalmas beltér (3.5m) és egy idro 50 simán kifűti 6 db radiátorral!

Szépen körbe van burkolva és a ház dísze.

2012. okt. 21. 17:09
 13/18 anonim ***** válasza:
60%
vízteres kandalló+ radiátor;faelgázosító kazán, tömegkályha, én ezekbe gondolkodnék
2012. okt. 21. 20:04
 14/18 A kérdező kommentje:
Egy ismerősöm is ilyet épített 3 évvel ezelőtt,és azt mondja ,hogy a 100 nm-es házát(ő is fával fűt) 80000-ből kitudja fűteni,és 22 fok van nála állandóan!Igaz nyáron volt nála 32 fok is,mert nincs hőtároló tömege!
2012. okt. 21. 21:19
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat(jó,hogy lebeszéltetek róla),azt én is tudtam,hogy az áram iszonyatosan drága,csak azt nem,hogy egy jó hőszigetelésű házban is(eleve keveset megy a fűtés)!De akkor fában fogok gondolkodni!
2012. okt. 21. 23:39
 16/18 anonim ***** válasza:

természetesen függ a szigeteléstől, mert egy passzív házat építesz hővisszanyeréses szellőztetéssel, ott elég lenne egy pár kW-os elektromos fűtés.

De a ház veszteségéhez tudják tervezi a fűtőberendezést is; olyan helyen terveztess, ahol van épületgépész is és kompletten tudnak ajánlani mindent.

2012. okt. 23. 20:25
 17/18 anonim ***** válasza:
Egy jól hőszigetelt házban egyáltalán nem biztos, hogy keveset megy a fűtés! A könnyűszerkezetes faházak is ilyenek. Jó hőszigetelésű, de rossz hőtartású is lehet. Nincs, illetve kevés az olyan közeg (falazat), ami átmelegedve tartaná a hőt. Arról nem is beszélve, hogy sok hőszigetelő anyag tulajdonságai idővel radikálisan romlanak. Pl. termoüveges ablak. A nemesgáz töltet pár év alatt elillan. Az üveggyapot a pára hatására összeesik. Persze jó, időtálló anyagok is vannak, jóval drágábban. Plusz a méretezés se mindegy. Ami pedig a hazai mérnökgárdát ismerve elég siralmas tud lenni.
2012. okt. 28. 20:39
 18/18 Rothenberger ***** válasza:
Esetleg elektromos kazán... Mert ilyen is létezik. Jó hőszigetelés mellett érdemes lehet ezt is mérlegelni. Ha van pénzed napelemekkel kombinálni akkor meg a további véleményeket pont le is fogod szarni :)
2012. dec. 9. 13:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!