Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szigeteletlen házamban tönkre...

Szigeteletlen házamban tönkre ment a kazánom, cserére szorul! (Saunier Duval 30 klz 11 éves)! Milyen kazánt kell választatom, ha fűtésem padló+radiátoros?

Figyelt kérdés
Egyébként a ház 190 mn-es, és 6 szobás, ezek radiátorosak (70 fokra méretezve), a többi (vizes) helyiség padlófűtéses (40 fokra méretezve)

2012. okt. 14. 23:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát én ajánlanám a vegyestüzeléses kazánt keringető szivattyúval olcsóbb mint a gáz de főleg egy szegeteletlen házban!

Egyébként nem értem a kérdést nyilván olyat mint ez vagy egy másik tipusu kombi gázkazánt!

Mindenesetre én mielét egész fűtés átépitésbe kezdenék megpróbálnám megjavitatni ez nem egy olyan olcsóbbkategóriás kazán.

Ezt a méretezett dolgot sem kimondottan értem az elosztón a körök termosztátjai vannak gondolom ezekre a hőfokora beállitva padlófűtés uni csövei is kibirják a 90c fokot a radiátorok meg főleg.

Az meg hogy milyen kazánt akarsz az tőled függ az anyagiaktól meg a hely méretétől ahová beépitenéd

2012. okt. 15. 04:46
 2/5 anonim ***** válasza:

Bármilyen.

Én ha már költök rá, akkor a legjobbat venném, azaz kondenzációsat, szigetelés után úgy is lejjebb mehet a radiátorok előremenő hőmérséklete is.

2012. okt. 15. 16:00
 3/5 A kérdező kommentje:
A padlófűtéshez van egy keverőszelep,ami 40 fokos vizet visz tovább a csövekbe,egyébként használt házról van szó,én biztos nem hanyagoltam volna el a karbantartást!
2012. okt. 15. 18:50
 4/5 A kérdező kommentje:
És tartályos gázról megy a fűtés!Tehát lehet,hogy vegyes tüzelésű lesz a legjobb pufferrel!
2012. okt. 15. 18:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Szigetelés meg még kb 3-4 év múlva lesz,ez a kazán is már áprilisban ment tönkre,úgyhogy nagy kiadás lesz az új!
2012. okt. 15. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!