Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyibe fog kb. kerülni,...

Mennyibe fog kb. kerülni, hogy új vízórát rakassunk?

Figyelt kérdés
Szóval a szerelési költség és a vízóra együtt mennyibe fáj? Azon kívül a közös képviselőnek be kell jelenteni, hogy vízóra csere történt a lakásban? (8 lakásos)Szeretnénk egy új vízórát. A régi elavult, lejárt, minden baja van, és nem lett cserélve jópár éve. A lakás külön vízórája nincs szerződésben a vízművekkel, a társasháznak van külön egy fővízmérője, a lakásoknak külön, és csak a nagyot szokták leolvasni.
2009. aug. 6. 22:39
 1/10 anonim ***** válasza:
5-10 ezer
2009. aug. 6. 22:43
 2/10 A kérdező kommentje:
yeee köszönöm :D
2009. aug. 6. 22:43
 3/10 anonim ***** válasza:
nekünk balatonon egy ideje (2-3 éve) volt 15 ezer. 20 körül max megáll elvileg
2009. aug. 6. 23:41
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekünk tavaly cseréltek vízórát, de egy árva fityinget nem kellett fizetni érte.
2009. aug. 7. 00:23
 5/10 anonim ***** válasza:
Mi 16ezret fizettünk 4 éve.
2009. aug. 7. 00:52
 6/10 anonim ***** válasza:

Nálunk most cserélték: 4900 Ft volt a vízóracsere, 5100 Ft a hitelesítés. Mivel nektek a vízművekkel nincs szerződésetek, nem kell általuk hitelesíttetned. Kivel van róla szerződésetek? A társasházzal? Mert akkor a gondnoknak tudnia kell...

(A vízműves órákat egyébként 6 évente kötelező lecserélni, mert különben a vízmű felmondja a szolgáltatást.)

2009. aug. 7. 14:23
 7/10 A kérdező kommentje:
Legjobb tudomásom szerint a házzal van szerződés, a vízdíj fizetése úgy működik, hogy minden lakó bejelenti a közös képviselőnek havonta, vagy 2 havonta az óra állását, azokat összeadják és a ház főmérőjének az állásából kivonják, így kapják meg a ház 'közös' fogyasztását (pl locsolás). Az a baj, hogy nem én vagyok a tulaj, anyámé és apámé a lakás, csak ők elköltöztek és anyám nekem erről nem mondott egy szót sem, az előző közös képviselő sz@rt rá, nem volt leolvasás, és most mindenki el van adósodva, csakhogy ez a vízóra nagyon idős, már kétszer is túlélte azt a 6 évet, csak eddig a kk nem jött ellenőrizni, most viszont az adósság miatt fog jönni :S
2009. aug. 7. 23:15
 8/10 anonim válasza:

Ha nincs szerződésed a vízművel v. adott esetben távhővel,(mellékmérős szerződés) akkor nagyon nincs gazdája a víznek sem. Ezek szerint a közös képviselő ellenőrzi az óraállást és ő olvassa? Van e egyáltalán biztosító gyűrű a hollandereken vagy plomba rajta, mert ha nincs akkor bármikor magad is lecserélheted vagy haverral. Egyszerűen megveszed a boltban a vízórát! A lényeg az, hogy idén hitelesített mérőt vegyél, mert a kereskedők előszeretettel adnak el lejárt mérőket. A vízóra oldalán megtalálod az OMH ólomlombáját, azon jól látszik a hitelesítés éve. De miért adnál ki mindezekért plusz pénzt? Ha az óra mér, forog, olvasható rajta a fogyasztás akkor a te vízórád majd pontosan mér mert új, de a szomszédaid meg erre ügyet sem vetnek és az elkoszolódott óráikkal a felét fizetik az elfogyasztottnak? Ez öngól. Szerintem jobb ha szerződtök lakók a közüzemekkel és akkor fizessetek közösen akár közös költségből vízóracserét egyszerre ha eljön az ideje...

amúgy egy 130mm-es "szárazon futó" lakásmérő újonnan idén 1200 ft-ért láttam Komárom-megyében egy boltban "B" pontosságút. Átlag ennél több, 4500-ig is elmehet. Figyelni kell vásárláskor az óra hosszra, lehetőleg elötte beszéld meg a cserét a k. képviselővel mert elvileg neki adekvát módon kéne erről tájékoztatni, enélkül "akciózni" plussz költég kockázatát eredményezheti...

2009. aug. 8. 16:43
 9/10 A kérdező kommentje:
(az óra évek óta nem forog)... eddig be lett mondva átlag havi köbméter fogyasztás, csak aztán itt lettem hagyva, új lett a közös képviselő, ő sz@rt bele az egészbe, én erről nem tudtam hogy áll. És most kk váltás volt és innentől újra megy a leolvasás (magunknak igaz, de bármikor lehet egy házi ellenőrzés). Az hogy mindenki kössön szerződést a házban, szó volt róla, de erre most nincs senkinek plusz pénze, a ház pedig mínuszban van, úgyhogy ezt egyenlőre nem tudjuk megvalósítani. Szóval ezért lesz most muszáj kicserélni a vízórát. És ha veszek egyet, szerelővel felszereltetem és utólag szólok a közös képviselőnek abból lesz bajom?
2009. aug. 8. 20:56
 10/10 A kérdező kommentje:
nem lett ihhihiii 8500 volt az egész szereléssel együtt a kk meg szart rá :D köszönöm a válaszokat
2009. okt. 3. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!