Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről a témáról...

MókusBogár kérdése:

Mit gondoltok erről a témáról hol jobb lakni? Saját kertes házban, vagy egy új építésű modern lakóparki lakásban?

Figyelt kérdés
Gondolok itt anyagi dolgokra.. melyik a kifizetődőbb, mert a saját kertes házban több a rezsi.. viszont kicsit én otthonosabbnak érzem mert saját kert.. nem hallom át a szomszédból a kutyaugatást vagy egyéb zajokat mint pl egy lakóparki lakásban én is nyugodtabban hangoskodok. Viszont nem szeretnék pórul járni rezsi szempontjából.. mert most kicsit bővíteni szeretném a kertes házunkat.. és nem tudom érdemes e.. de végül is ha úgy is döntök hogy felújítom + kicsit kibővítem bármikor eladhatom... Te mit gondoltok erről? Ti melyik verziót választanátok ??
2012. szept. 30. 22:56
1 2
 11/12 gomzoli ***** válasza:

Előre bocsátom, én nem pontoztalak le, kedves 10-es.

De amiket hátulütőként leírtál, zaj- és szagforrásokat, ugyanúgy a társasházban is el kell viselned, csak éppen jóval közelebbről (merthogy a szomszéd nem 20 méterre lakik...). A távolságról, és az evvel járó esetleges plusz fáradságról írtakat nem lehet elvitatni, de meg lehet szokni, az ember hozzáigazodik a szokásaival, a bevásárlások időzítésével és eltervezésével. A társasháziak leghatékonyabb érve a kényelem szokott lenni, hogy nem kell dolgoznod az épületben, és környékén, járdát söpörni, falevelet gereblyézni, füvet nyírni, stb. Ezt lehet munkaként is felfogni, meg akár kikapcsolódásként is. A társasházban élőknek mi jut? Való Világ a tv-ben, meg a délutánonkénti veszekedőshow, esetleg kínjában kiporszívózhat, hogy valamit tudjon kezdeni magával, és hogy elnyomja a szomszédból átszivárgó éppen divatos tinisláger nyávogását. Vagy kiül az erkélyre, és nézheti a többi ház falát, ablakait, és az azokon kicsüngő dohányosokat. Vagy ha szerencséje van, pont rálát a környéken lévő 2 fa egyikére, és megkapja a természetközeliség illúzióját.

Panelban nőttem fel, jó volt. De életem legboldogabb pillanatai közé tartozott, mikor megvettük a házunkat, bazi nagy kerttel, ahol 3-4 órán át nyírom a füvet, és élvezem!

2012. nov. 1. 13:14
 12/12 anonim ***** válasza:
A lakás abban előnyösebb,hogy olcsóbb megvenni(ugyanolyan helyen).Addig hátrányosabb a családi ház,amíg a banké!Ha kivan fizetve,akkor "megfordul a kocka" előnyösebb lesz,viszont 25-30 év múlva(ugye ma nem könnyű a helyzet,még 25-30 év hitel is drága)már kijönnek az esetleges hibák,korszerűsíteni kell,a lakásban a korszerűsítés meg viszonylag olcsóbb,és nincs feltétlenül 25-30 hitel,a rezsije is olcsóbb(ugyanolyan feltételek mellett.És nem utolsó sorban egy ház is lehet zajos helyen,és egy lakás is lehet csendes helyen.Tehát mérlegelni kell!:)
2012. dec. 1. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!