Mit gondoltok erről a témáról hol jobb lakni? Saját kertes házban, vagy egy új építésű modern lakóparki lakásban?
Előre bocsátom, én nem pontoztalak le, kedves 10-es.
De amiket hátulütőként leírtál, zaj- és szagforrásokat, ugyanúgy a társasházban is el kell viselned, csak éppen jóval közelebbről (merthogy a szomszéd nem 20 méterre lakik...). A távolságról, és az evvel járó esetleges plusz fáradságról írtakat nem lehet elvitatni, de meg lehet szokni, az ember hozzáigazodik a szokásaival, a bevásárlások időzítésével és eltervezésével. A társasháziak leghatékonyabb érve a kényelem szokott lenni, hogy nem kell dolgoznod az épületben, és környékén, járdát söpörni, falevelet gereblyézni, füvet nyírni, stb. Ezt lehet munkaként is felfogni, meg akár kikapcsolódásként is. A társasházban élőknek mi jut? Való Világ a tv-ben, meg a délutánonkénti veszekedőshow, esetleg kínjában kiporszívózhat, hogy valamit tudjon kezdeni magával, és hogy elnyomja a szomszédból átszivárgó éppen divatos tinisláger nyávogását. Vagy kiül az erkélyre, és nézheti a többi ház falát, ablakait, és az azokon kicsüngő dohányosokat. Vagy ha szerencséje van, pont rálát a környéken lévő 2 fa egyikére, és megkapja a természetközeliség illúzióját.
Panelban nőttem fel, jó volt. De életem legboldogabb pillanatai közé tartozott, mikor megvettük a házunkat, bazi nagy kerttel, ahol 3-4 órán át nyírom a füvet, és élvezem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!