Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A gáz vagy a villany sütő a...

A gáz vagy a villany sütő a gazdaságosabb?

Figyelt kérdés

Most készül a konyhám,amiben beépített sütő lesz. A főzőlapom gázos, de a sütővel dilemmában vagyok: tudom,hogy az áram drágább, tehát elvileg többet fogyaszt, de mivel egyenletesebben átsüti a süteményeket, rakott dolgokat,ezért kevesebb ideig kell sütni.

Szerintetek? mik a tapasztalatok?

Előre is köszönöm.:)

2012. szept. 24. 14:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Jól látod a helyzetet, de a sütési idő nem rövidebb a villanynál, viszont sokkal könnyebben szabályozható, egyenletesebb, így minden ami benne készül szebb, és jobb lesz.

Keveset használja az ember a sütőt, így nem releváns a rezsi különbség, én villanyost vennék (az is van).

2012. szept. 24. 15:58
 2/5 Bence_ ***** válasza:
Elektromosban biztosan van légkeveréses. Gázosban még nem láttam. Bár nem vagyok sütő fetisiszta ;-)
2012. szept. 24. 17:19
 3/5 anonim ***** válasza:

ki mihez szokott hozzá.

de én is a villanyosra szavazok. több program és több a szolgáltatás. pizza sütés, csak alsó v. felső, légkeveréses, pontosabb hőfok beállítás, kikapcsolás beállítás stb.

a gáznál van meghatározott mennyiségű légcsere, ami előírás szerinti(sztem többet fűtt kifele); a villanynál nincsen, max szellőzés.a sütők max 2kW körüliek, sztem nem vészesek.

2012. szept. 24. 20:42
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat mi is a villany felé hajlottunk, mondjuk nálunk itthon és a pároméknál is gáz van, de több helyen olvastam,hogy a villany jobb.:)
2012. szept. 27. 16:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia, érdeklődnék, hogy mire jutottatok a sütővel, mert én most vásárolnék, viszont már volt kettő villany sütőm is és egyik sem sütött egyenletesen. Köszi a választ!
2013. febr. 6. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!