Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan spórolhatna a családom?

Hogyan spórolhatna a családom?

Figyelt kérdés

Én 16 éves vagyok, és a családom anyagilag most van a mélyponton: az egyik szülőm elveszítette az állását, egy fizetésből élünk négyen.

Hogyan spórolhatnánk vizet, áromat, ételt?

2012. szept. 23. 12:29
 1/6 anonim válasza:
100%

Szia!

Ha kádatok van, akkor kevesebb vízzel fürödjetek, ha zuhanyzó, akkor ameddig szappanozod magad, zárd el, valamint jó ötlet még, hogyha kádatok van, akkor azzal a vízzel öblítsétek a WC-t, amiben fürödtetek.

A kaján csak úgy lehet spórolni, hogy akciósat vesztek, amit lehet piacról, ez egyébként sokkal egészségesebb is, valamint szezonális élelmiszereket vesztek, friss húst a fagyasztott panírozott helyett és persze nem fekete erdei sonkát esztek.

Az árammal pedig úgy, hogy mindent kihúztok, amikor nem használjátok, mert akkor is fogyaszt, ha be van dugva. Érdemes minden égőt energiatakarékosra cserélni, és nem égetni örökké a villanyt.

Egyelőre ennyi jutott eszembe.

2012. szept. 23. 12:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Áram: semmi se menjen feleslegesen, amikor nem használtok valamit, húzzátok ki. Ne égjen feleslegesen a villany, de ha csak 2-3 percre ugrassz ki a konyából, utána visszamész, ne kapcsold le a villanyt közben, mert felkapcsoláskor sokkal többet fogyaszt, 1-2 percnél még jobban jártok, ha égve hagyjátok. Próbáljátok addig tanulni, amíg van napfény, ne délután tévézz/netezz és este tanulj. A tévézéshez/netezéshez nem kell villany.

Víz: aki utoljára fürdik (ha kádban zuhanyoztok, akkor dugja be a dugót), ne engedje le a kádból a vizet, mikor wc-ztek a kádból merjetek egy vödör vizet és azzal öntsétek le.

Étel: ha olyan helyen laktok, ahol van Tesco, Lidl, Spar stb., akkor keressétek a közeli lejáratú, leakciózott termékeket. Nézzétek meg mindennek a kilónkénti árát is, aszerint vásároljatok (nem mindig a nagy kiszerelés az olcsóbb!). Próbáljatok olcsóbb ételeket főzni, nem hagyni maradékot. Annyit egyetek, amennyivel jól laktok, de ne zabáljátok túl magatokat - nem egy helyen láttam, hogy mondta az illető, hogy hú de jól lakott, de azért még leküldött egy tányérral az ételből, mondván milyen finom. Másnap is finom lesz az az étel.

Csoki, chips, üdítők és társaik - nem létező ételek/italok

2012. szept. 23. 12:41
 3/6 anonim válasza:

nem tudom cigizik e valaki nálatok, ha igen akkor elsödleges hogy leszokjon.

Azon tudok leginkább kiborulni hogy kollegám is naprol napra él de láncdohányos. Arra van pénz? sose tudtam megérteni.

A tv-t én ugy ahogy van hanyagolom, nem sporolásbol hanem mert ugyis csak a szemét ömlik belöle igy legjobb lenne ha nem is néznétek. Rengeteg hasznosabb elfoglaltság van. nem kell hogy még a hirek is lehuzzanak.

Mosogatni ne folyovizben mosogassatok.

Ha a zuhanyból nem egyből jön melegviz hanem várni kell vele,amig hideg jön azt engedjétek vödörbe vagy hasonló.

Én majdnem 3 litert kiengedek esténként mire meleg jön.

2012. szept. 23. 13:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Egyszer laktam egy olyan helyen, ahol zuhanyozás közben nyomni kellett egy gombot, különben nem folyt a víz. Nem tudom, M.o-n lehet-e ilyen csapot kapni.

A készenlétben tartott tévé, internetes modem, miegymás is fogyaszt áramot. Kapcsold le őket a főkapcsolóval!

Ha rövid ideig hagysz el egy szobát, nem érdemes lekapcsolni a villanyt, mert a ki-bekapcsolás csökkenti az égők élettartalmát.

Fokhagymát, paprikát, sok más idénygyümölcsöt a szezonjukban érdemes megvenni, és tálcán vékony rétegben lefagyasztani. Télen nem a hűtőben, hanem külső hideg helyen tartani az élelmiszereket.

Légkondit elfelejteni.

Huszonhárom fokos szobahőmérsékletről 19 °C-ra átszokni.

Jobb egyenletes alacsony hőmérsékletet az egész lakásban, mint hol itt, hol ott bedurrantani, mert akkor állandóan a falakat fűtitek fel.

2012. szept. 23. 14:18
 5/6 gomzoli ***** válasza:
A felsoroltakon kívül a megmaradt fürdővízben este be lehet áztatni a szennyes ruhákat, amiket másnap aztán elegendő a gyors, rövid programmal kimosni a gépben.
2012. szept. 23. 22:18
 6/6 anonim ***** válasza:

Nemcsak spórolni kell, hanem be is segíthetsz a családnak. Vannak munkák, amelyekre fiatalokat szívesebben felvesznek, mint a szüleidet:

- utcai kérdező, termékbemutató,

- Amnesty International aktivista,

- szendvicsember,

- reklámarc,

- statiszta.

2012. szept. 24. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!