Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Díszpárnához muszáj külön...

Díszpárnához muszáj külön párnabetétet és huzatot készíteni?

Figyelt kérdés
Nagy a kísértés, hogy ne bajlódjak cipzárvarrással/gombokkal, hanem közvetlenül a külső réteget tömjem ki. Ráadásul olyan tömővattát vettem, ami gépben mosható. Van így ennek hátulütője?

#párnavarrás
2012. szept. 22. 14:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem praktikus. Nekem is ilyen díszpárnáim vannak, borzasztó macerás mosni őket, a mosógép se szereti, mert megszívják magukat vízzel, és akkor nehezek. Tehát kézzel kell vacakolni. Ráadásul ha nem száradnak elég gyorsan, akkor látszik rajtuk a víz nyoma!

Szerintem inkább most vállalj egyszer pluszmunkát, minthogy később minden alkalommal szenvedj a mosással-szárítással.

2012. szept. 22. 14:36
 2/8 A kérdező kommentje:
Arra is gondoltam, hogy az egyik oldalát nagyobb öltésekkel varrnám végig, azt mosás előtt mindig fel tudnám bontani, és kiszedni belőle a vattát. Díszpárnát úgysem hetente mos az ember.
2012. szept. 22. 14:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A párnahuzatra sem kell feltétlen gomb, vagy cipzár.

A hátlapját úgy varrd, hogy a feléig dupla legyen. (Mint egy boríték) Akkor csak bele kell bujtatni a belsejét.

2012. szept. 22. 14:48
 4/8 anonim ***** válasza:

A nagy öltéses megoldásnak szerintem nincs sok értelme. Akkor már egyszerűbb egyszer végigvarrni gombosan, kevesebb munka. A vattát meg tuti nem fogsz nekiállni szedegetni, meg szétszóródik, stb.

Ha nagyon nem akarsz ezzel bíbelődni, akkor csináld ezt a borítékos megoldást, de hidd el, magadnak segítesz, ha most csinálsz külön huzatot.

2012. szept. 22. 14:50
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem is a pluszmunka a legnagyobb baj, hanem hogy nincsen itthon semmilyen anyagom, amiből a belsejét varrhatnám, nem gondoltam rá, eddig mindig kész párnákra varrtam huzatot. És annyira varrhatnékom van, nincs kedvem megvárni a hétfőt! De lehet, megvarrom most csak a huzatot, és majd a héten készítek bele párnát. Ez a borítékos megoldás tetszik, ki fogom próbálni! Köszi szépen!
2012. szept. 22. 14:52
 6/8 anonim ***** válasza:
A belső anyagot (egyébként "cihá"-nak nevezték régen) teljesen összevarrod, miután megtöltötted. A külső díszpárna huzatnak jó megoldás a borítokos módszer, vagy a tépőzár, és akkor még a formája, tartása is megmarad.
2012. szept. 22. 19:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Belsőt egy régi lepedőből, vagy ruhából is megvarrhatod. A tömővatta nem szóródik szét, nem kell neki nagyon erős huzat.
2012. szept. 22. 19:24
 8/8 A kérdező kommentje:
Pont ezen gondolkoztam, hogy muszáj-e hozzá anginnak való anyagot venni. Van itthon sötétbarna kartonom, amit másra úgysem fogok használni, és mivel a huzat anyagainak is bézs az alapja, nem gáz, ha kicsit átsejlik rajta a barna szín.
2012. szept. 22. 19:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!