Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Összeköltözzünk vagy még...

Összeköltözzünk vagy még várjunk vele?

Figyelt kérdés
Én 20, a párom 24 éves és már szeretnénk összeköltözni (2 éve vagyunk együtt), de én még tanulok (5-6od éven) és még csak neki van munkája. Persze megbeszéltük, hogy ha összeköltöznénk én is elmennék dolgozni a tanulás mellett, mert az ő fizujából nem jönnénk ki. Lehetséges így, hogy fenn tudjunk tartani egy albérletet? Egyáltalán érdemes belevágni?
2009. júl. 30. 12:24
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Elég ideje vagytok együtt ahhoz, hogy összeköltözzetek, viszont egy fizetésből nem lehet fenntartani egy albérletet és magatokat. Te nem mehetsz el teljes munkaidőbe, így a fizud nem lenne túl sok... Egyébként mi is így állunk, mint ti, én tanulok, párom dolgozik, de nekem majdnem egy egész fizu kijön az ösztöndíjakból és amellett szeretnék dolgozni is. Én azt mondom, hogy még várjatok, gondoljátok meg, hogy mennyi kiadásotok lenne, mennyi a bevétel. És persze arra is gondoljatok, hogy albérlet mellett nem igazán lehet félretenni sajnos.
2009. júl. 30. 12:30
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én 19 a párom 20 volt mikor összeköltöztünk.Mi vettünk egy házat, persze hitelből.Azóta elvégeztem 2 sulit, szültem egy gyereket, és simán fenntartjuk a házat+ a gyereket+ a kocsilízinget!Csak jól kell beosztani a pénzt!Jelenleg nálunk is csak a párom keres, igaz a minimálbér 2.5 szörösét, de megélünk!Nem nagy lábon, de mindenünk megvan!Egy jótanács!

Mi így csináljuk 4 éve!

Ne minden nap megyünk a boltba, hanem havi 2*!Így többet spórolunk, és mindig van itthon minden az ebédhez.Havi2* feltöltöd a hűtőt, figyelve azza hogy a szalámik, tejtermékek szavatossága meddig jó.Kb ra kiszámolod a hónapot, így betudod saccolni hány májkrémet, hágy tégely margarint, hány kiló hagymát, krumplit lisztet, stb használsz egy hónapba, és 2-3 hónap alatt belejössz , így mindig lesz otthon minden!Csak a nagyon friss dolgokat szoktam piacon venni.Pl paradicsom.Kenyeret nem kell mert pékségben dolgozik a párom!

2009. júl. 30. 12:31
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Elöször is keress munkát az iskola mellett, ha találtál, akkor nézzétek meg hogy mennyi az össz bejövötök, mi az amire havonta így is költeni kell. (pl autóhitel, vagy iskolába dolgok) aztán nézztek körül hogy a pénz feléböl találtok-e lakást rezsivel. Ha igen akkor hajrá.
2009. júl. 30. 12:33
 4/6 anonim ***** válasza:
szerintem várjatok még,bármi bekövetkezhet! Sulit fejezd be előbb és utána ha még úgy gondoljátok akkor vágjatok bele
2009. júl. 30. 16:44
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget, azt hiszem megfogadom a tanácsokat - vagy legalábbis megpróbálkozom vele :D
2009. júl. 31. 07:04
 6/6 anonim ***** válasza:
Jól mondta valaki. Keress először munkát, legyen vmennyi fizud, aztán osztani,szorozni, hogy a kettőtöké mennyi lenne, és az mire elég. Kérdezd körbe az ismerősöket, hogy nekik mennyi a rezsi (kb. ugyanakkora lakásnál), számold hozzá a telefonszámlát stb. A kaját mondjuk nem nagyon tudjátok így előre belőni. Bár baj, hogy mindig vanna váratlan kiadások, amiket sajnos előre nem tudsz belekalkulálni. Buli, szülinap, névnap, valami elromlik a lakásban, meg kell szereltetni stb. Na, ha ezek nagyjából megvannak, megnéziték a pénzetek, hogy elég-e mindezekre. Ha nem akkor, még várjatok, ha úgy látjátok, hogy igen, akkor próbáljátok meg. Ha véletlenül mégsem jönnétek ki, akkor gondolom a szülői ház ajtaja még ugyanúgy nyitva áll!:)
2009. júl. 31. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!