Szerintetek is nagyon magas ez az összeg?
Július 22.-én költöztünk albérletbe, Bp. 14. ker (2 fő).
Ekkor leolvastuk a vizet. Fürdő (hideg) 93 köbméter volt, (meleg) 61 köbméter.
Konyha (hideg) 7 köbméter, (meleg) 20 köbméter.
Utána jött a bérbeadó ismét leolvasni, augusztus 10.-én, mert úgy beszéltük meg, hogy minden hónap 10.-én fogjuk ezeket rendezni.
Akkor a vízóra állás így alakult. Fürdő (hideg) 95 köbméter, fürdő (meleg) 62 köbméter. A konyhában pedig nem változott az óra állás.
Tegnap írt smst a nő akitől béreljük a lakást, hogy a víz számla 16 ezer forint, és majd hozza a csekket. Mi ezt biztos nem fogjuk kifizetni, mert nagyon magasnak találom az összeget.
Nektek mi erről a véleményetek? Hogyan rendezhetnénk ezt?
Majdnem 20 nap alatt csak 3 köbméter, ha jól látom. Ez még a legdrágább vízdíjú városban is "csak" 1500 forint.
Nézzétek meg azt a számlát, amit hoz, ne csak a csekket. Tuti hogy nem annyi volt leadva legutóbb, mint amit ti felírtatok odaköltözéskor, és most veletek akarja kifizettetni.
Igen, azért írtam le példaként az utolsó leolvasásokat, mert mi ennyit tuti nem fogyasztottunk. Csak fürdünk, meg mosunk egy héten 2x. Ráadásul a víz számla csak 2 havonta jön, nekünk elvileg még nem is kéne fizetni, hiszen nem lakunk itt 2 hónapja.
Köszönöm a válaszodat!
A vízdíj az nálunk úgy van, hogy
Pl- fogyasztási időszak:
05.05-tő 07.05-ig tartóidőszak számláját kiállítják 08 hóban a számla lejárta pedig 09.05.
Tehát az 5. és 6. hónap fogyasztását olvassák le 07 hóban és 08 hóban számlázzák ki. A számla mindíg 2 hónap fogyasztását takarja.
Esetedben a ti fogyasztásotokról még számla sem készülhetett.
Szóval csak azt akartam írni, hogy természetesen kérd és nézd át a számlát.
Azon fel van tüntetve a fogyasztási időszak.
Nemrég voltam kint megnézni a vízóra állását.
Július 22.-én amikor beköltöztünk ugye ezek az adatok voltak.
Fürdő (hideg) 93 köbméter volt, (meleg) 61 köbméter.
Konyha (hideg) 7 köbméter, (meleg) 20 köbméter.
Ma pedig:
Fürdő (hideg) 96 köbméter, (meleg) 63 köbméter.
A konyha ugyanúgy, (hideg) 7 köbméter, (meleg) 20 köbméter.
Ez ugye összesen 5 köbméter fogyasztást jelent. A párommal ketten élünk, heti 2 mosás van, 1x a színeseket mossuk, 1x a fehéreket.
Ezenkívül általában este gyorsan zuhanyzunk (ez ritka), de olyan is előfordul, hogy egymás után megyünk fürdeni, így lényegében csak egyszer engedünk a kádba vizet. Én nem dolgozom jelenleg, mert nincs munkám, tehát nem vagyok kimondottan "koszos", meg finnyásak se vagyunk, hogy úristen most egymás után fürdünk. :)
Ezenkívül még főzésre, mosogatásra, ivásra használjuk a vizet. A mosogatás nem tudom miért nem visz el többet, hiszen folyó vízzel mosogatok általában.
Szóval nincs semmi titka. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!