Miért olyan magas a villanyszámlám?
és mennyit megy a fagyasztó? lehet, hogy kisfogyasztású, de ha rossz, akkor sokat megy, és sokat fogyaszt(akár hűtő is lehet ilyen).a bojlernál az a kérdés, hogy mennyit használod, mert ha esik a vízhőfok akkor bekapcsol.
ha lehet, a bojlert rakasd át éjszakai áramra, az olcsóbb.
Ezt a kérdést én nem fogom tudni megválaszolni, viszont te tehetsz néhány dolgot:
Kérjél ismerőstől kölcsönbe néhány napra egy teljesítménymérőt és menj vele körbe a házon. Ne felejts ki olyan dolgokat sem, mint mosógép, fűnyíró és porszívó, ők is gyanúsak lehetnek. Nem tudom, hogy a bojlered hogy van bekötve, hogy oda be lehet-e rakni, de kizárásos alapon az is látszani fog.
De ha van elég időd kutakodni, akkor elegendő a villanyóra is a vizsgálathoz, csak macerásabb: le kell kapcsolni 1-1 napra valamit és nézni a napi fogyasztást. Ha tényleg naponta 200/30 = majdnem 7 kWh a fogyasztásotok, akkor már a napi fogyasztáson is látszani fog a bűnös.
Ha kikapcsolsz mindent, akkor ugye nem pörög az óra? :)
A 200kWh egyébként szerintem nem olyan vészesen sok, a bojler tud fogyasztani. c*m*deltaT ugye és a víz az meg fogy :)
írd le az óraállásokat esténként, és gondold át, hogy mit használtál plusszban az olyanon kívül ami automatán ki-be kapcsolgat.így összevetheted a napokat. ha így is sok egy napi átlag, akkor az állandóan ki-be kapcsolgató gépek fogyasztanak (hűtő, bojler, frigó) sokat esetleg rossz valamelyik. olajradiátor elég jól fogyaszt.
hátha valami megnyomja időnként amit használsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!