Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kivennétek úgy 1 szobát, hogy...

Kivennétek úgy 1 szobát, hogy a másik szobában egy anyuka van az újszülöttjével és egy a 2 éves kislányával?

Figyelt kérdés

10-15 ezerért.Rezsi fele nyáron Olyan 15 körül van átlagosan, télen értelemszerűen legalább egy 10essel több.

NEM HIRDETEK, CSAK ÉRDEKLŐDÖK!!!Hogy van-e egyáltalán esélyem így találni valakit.

Ja egyébként Pesten, 9 .kerületben, de nem annyira a belváros fele.

2012. aug. 29. 11:37
1 2
 11/20 anonim válasza:
79%
Soha nem vennék ki ilyet, megőrülnék a gyerekek hangoskodásától, főleg az újszülött sírásától (a 2 éves már annyira nem rossz)... hacsak nem lennék nagyothalló vagy süket :D
2012. aug. 29. 12:15
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vennék ki,mert nem szeretem a gyerekeket.

De volt lakótársam még egyetem alatt egy 50-es nő,ő pl boldogan ment volna ilyen albiba bérlőtársnak,pótnagyinak,mert senkije nincs és imádja a gyerekeket.

De hozzád hasonló kisgyerekes anyuka is menne sztem,lehetne felváltva vigyázni a kicsikre.

2012. aug. 29. 12:16
 13/20 anonim ***** válasza:
79%

Te írtál ki kérdést,már emlékszem.

Írtad hogy az apuka lelép, nem vagytok házasok,és nincs apasági nyilatkozat sem. Ha jól emlékszem ügyintézés kérdésed volt,hogy mit hogy tudsz intézkedni.

Sajnálni nem foglak mert arra is emlékszem milyen hevesen írtad,hogy nem kérsz senki sajnálatából,meg amúgy is várható volt ez a lépés.

De erre a kérdésedre válaszolok.

Én a helyedben előbb a lakás tulajdonosaival beszélnék,hogy van-e rá mód,hogy a másik szobát kiadni valakinek,mert te nem fogod egyedül fizetni tovább a bérleti díjat. Az is lehet hogy benne lesznek, de az is lehet hogy ez már nekik is túl bonyolult lenne,és inkább megválnának tőled is minthogy még egy idegen engedjenek be. Ezt az elején mindenképpen le kellene velük tisztázni.

AZ új hozzászólásod után még jobban tudom,hogy semmi pénzért nem költöznék oda. Már nem csak a gyerekek miatt,hiszen egy pici baba óhatatlanul sír mindig. De ilyenkor nagyon él bennem az hogy úgy járnék mint régen.( laktam albérletben egy anyukával akinek 4 éves kisfia volt) Minden a nyakamba szakadt. Egyszerűen babysitternek nézett, és alig lehettem egyedül,csendben.

2012. aug. 29. 12:22
 14/20 A kérdező kommentje:

Igen én vagyok az! :)

Természetesen nem bébiszittert keresek, csak annyira jó ez az albi, hogy nem nagyon akarnám elveszíteni.

Állandóan ezek az idióta falak..tényleg a körömet kell megtalálnom és akkor talán-talán.

Addig nem is akarok lépni amíg nem beszéltem a tulajokkal..én is gondoltam rá, hogy ez nagyon bonyolult, de mondjuk ha elküld akkor meg ki tudja mikor tudja kiadni a lakást.. (na jó szerintem elég hamar, mert tényleg nagyon király)

na mindegy..próba szerencse..

2012. aug. 29. 12:28
 15/20 anonim ***** válasza:
79%
Én kivenném, ha drágábbat nem tudnék kivenni. De nagyon nagyban függ az anyukától és a nagyobbik gyerektől. Ha kedves, normális az anyuka és a nagyobbik gyerkőc nem jár be folyton hozzám a kibérelt szobába (vagyis nomálisan viselkedik), akkor nem hiszem, hogy gond lenne belőle. Egy újszülött gyerek sem sír egész éjszaka.
2012. aug. 29. 12:34
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Ja és a zár felszerelése a kiadandó szobára sokat segíthet. Kis befektetés, de mégis...

Nincs esetleg valami rokonod? Húgod pl. akinek így ez lehetne az első lépés az önállósodás felé?

2012. aug. 29. 12:36
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Én nem venném ki. Hiába jó fej az anyuka gondjai neki is vannak,és lesznek,ahogy mindenki másnak is. Nem lehet megoldani sehogy sem azt hogy ne fonódjon össze az életük.

Én írtam,hogy éltem már anyukával együtt. Ott sem volt gond az anyukával, se a kisfiával. A kisfiú eleven,élénk,vidám volt. De ritka volt azok napok száma amikor nem kaparászott a szobám ajtaján hogy engedjem be. Voltak olyan helyzetek,hogy éjszaka ment a nappaliban a tévé (fülhallgatóval néztem,hogy a zaj ne zavarja őket) mégis kijött az anyuka,hogy jó lenne ha lassan eltenném magam,mert a tévé fénye miatt nem tudnak aludni.(a szobájuk ajtaja füstüveges volt) Vagy amikor vettem sütit magamnak vagy pizzát,akkor hogy mondod meg a 4 évesnek hogy ebből nem kapsz,mert ez az enyém?? Nem vagyok irigy természetű,mert örömmel adok,de amikor én ki kiszámolom,hogy mennyiből kell élnem,ennem,akkor nem szívesen osztozkodom a kajámban amit esetleg 2 napra terveztem beosztani.. Szóval az ilyen dolgok minden naposak..

2012. aug. 29. 12:45
 18/20 A kérdező kommentje:

Hát igen..elég problémás az biztos!!Nem vitatom egy másodpercig sem.

De képzeljétek!!!!

Lehet uncsitesóm, aki Balatonról most akar feljönni munkát keresni, illetve dolgozni is, ő pont erre felé néz albérletet.Fiatal igaz, de szereti a gyerekeket.

Na mindegy...ez is egy lehetőség.

Meg apukámnak is előadtam, hogy költözzenek ide legalább addig amíg fűtés szezon van.Nekik is könnyebb lenne, mert nem kéne fával fűteni, meg 10 percre van apukám munkahelye, amivel rengeteg benzint spórolna..

Ha semmi nem jön össze akkor beszélek a tulajjal...nagyon sok a lehetőség egyenlőre hála az istennek.

Aztán meglátjuk mi lesz.

2012. aug. 29. 13:26
 19/20 anonim ***** válasza:
Szerintem jó ötlet lenne családon belül megoldani a lakótársat. Az is rengeteg konfliktussal járhat, de legalább valamennyire alapból összetartozol azzal, akibe beleakadsz a fürdőben, konyhában stb. És hát a tulajjal is könnyebb elrendezni, ha csak annyit kell megbeszélni, hogy mostantól nem a párod, hanem az apukád/unokatesód lakik veled.
2012. aug. 30. 12:06
 20/20 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolva, én nem venném ki.

Viszont engedj meg egy tanácsot:

Ha nem sikerül családon belül megoldani, akkor jól gondold meg, hogy hogyan oldod meg a másik szoba kiadását. Mert: ha az én albérlőm keresne maga mellé egy társbérlőt, én továbbra is az albérlőmtől kérném a bérleti díjat és a rezsit. Az, hogy a társbérlője kifizeti-e neki a ráeső részét, azt nem az én gondomnak tartanám, hisz én az eredeti albérlőnek adtam ki a lakást, tehát tőle is kérem az összegeket.

Viszont ha beszélsz a tulajokkal, hogy könnyebb lenne a helyzeted, ha kiadnák a másik szobát, akkor már csak a bérleti díj és rezsi feléért felelsz. Akkor már nem a te felelősséged, hogy az egész lakás bérleti díját és rezsijét megkapja a tulaj, hisz te csak egy fél lakást bérelsz tőle.

Persze mindkettőnek van az anyagi téren előnye és hátránya: Ha te keresel magad mellé társbérlőt, akkor te tudsz válogatni, hogy számodra szimpatikus legyen az illető. Mert azért csak nem mindegy,hogy kivel él egy fedél alatt az ember. Viszont ha a tulaj adja ki a másik szobát, akkor még nagyobb lutri a számodra, hogy milyen emberrel fogsz együtt élni. Mert ugye aki a tulajnak szimpi, nem biztos, hogy neked is az. Sőt, nem biztos, hogy a tulaj szimpátia alapján fogja kiadni a szobát. Lehet, hogy egy ellenszenves emberkét is oda enged, ha úgy látja, hogy megfelelő az anyagi helyzete.

2012. szept. 1. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!