Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha borostyánnal futtatom be...

Ha borostyánnal futtatom be kívülről a ház falát (kb.25 éves a ház), akkor a borostyán gyökerei nem szedik le a vakolatot a falról?

Figyelt kérdés
2009. júl. 26. 17:33
 1/5 anonim ***** válasza:
De IGEN! Na nem a gyökere, hanem azok a kis "tappancsok", amivel kapaszkodik. Arra is gondolni kell, hogy jól le kell zárni a nyílászárókat, mert a felfutott növényen felmennek a bogarak még az egér is. Szemnek szép, de senkinek nem tudom jó szívvel ajánlni, sajnos nekem csak rossz tapasztalatom van. Mivel nagyon nagy területet tud befutni 1 tő, ha valami sérelem éri és elszárad nagy terület marad kiszáradva a falon, ami csak évekkel pótolható.
2009. júl. 26. 17:51
 2/5 anonim ***** válasza:

A gyökerei - igen, azok gyökerek, méghozzá kapaszkodásra módosult léggyökerek - elég erősen kapaszkodnak, viszont ha kívül téglával van burkolva a fal, nem vakolattal, akkor annyira nagy kárt nem tud tenni...

Egyébként láttam már olyan házat, aminek az oldaláról letépkedték a fél falat beborító borostyánt, de a fal sértetlen volt, csak koszos. És vakolat meg sima festés volt csak rajta.

Mellesleg nálunk a falon nincs semmilyen kúszónövény, mégis feljöttek az egerek a 2. emeletig...

2009. júl. 26. 18:05
 3/5 anonim válasza:
Nekünk be van futtatva a házunk vadszőlővel, kb. 20 éve, és semmi baja a vakolatnak. Ha nem piszkálják a tappancsokat, vagy a vihar nem marja ki a falból vakolattal együtt, akkor nem lesz baj vele.
2009. júl. 26. 18:42
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem a gyökerei szedik le,hanem a súlya.Amúgy elég alattomos,mert mindenhová bebujik.Én láttam panelban,hogy benőtt a lakásba a hézagokon.A néni azt mondta,hogy: "egyszercsak kibujt a szekrény mögül".Ha mindenképp akarod,javaslom,hogy feszits ki valami dróthálót a ház falára,hogy arra fusson.
2009. júl. 27. 17:17
 5/5 anonim válasza:
Jól meg kell gondolni. Olyan lesz, amit nehéz visszacsinálni.
2018. aug. 24. 00:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!