Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Házeladás, az érdeklődők...

Házeladás, az érdeklődők benéznek-benézhetnek szekrényekbe végigpróbálják az ablakokat, mosogatót, mosdót, wc-t?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert eladó a házunk de 3 kicsi gyerekem van és az oké hogy ők ne legyenek otthon mikor jönnek az érdeklődők, de nem tudok mindennap elvágólag patikai tisztaságot és rendet tenni, természetesen tisztaság van, nem mocsokban élünk de gondolok itt a szekrényekre a háztartási helyiségre pl. Gyorsan összepakolom amit széthagytak persze, meg felmosok elteszem az elöl levő dolgokat de elég nagy a lakás és nem lehet fél óra alatt csak úgy összerántani nagyjából. A kérdésem igazából az hogy ha pl. foltos az ablak (x havonta szoktam letakarítani) az befolyásolja a vevőt? Vagy ha a konyhaszekrényen van megcsillanó tenyérnyom a gyerek miatt amit nem veszek észre és ott marad véletlen? Tehát mennyire elvárható hogy egy lakásban ahol mindennap élünk állandóan akármikor beesnek mások, halálos patikai tisztaság legyen?
2012. aug. 26. 14:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmi köze az eladásnak a szekrényekhez! Hogy a nyavajában néznének bele?
2012. aug. 26. 14:12
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem rég vettem lakást,semmi köze ennek a vásárláshoz. Ha megveszem úgyis én rendezem be és én takarítok majd,ahogy én szeretnék.

Amikor már komolyra fordult az egyik lakás iránt az érdeklődés és visszamentünk,akkor a beépített szekrényekbe tényleg bekukkantottam-bár nekem a tulaj mondta-de csak az elosztás érdekelt, nem az hogy mi van benne. A nyílászárókat mi is kipróbáltuk,de a wc-t eszembe nem jutott volna használni. És tudom fura,de én több helyen kértem egy pohár csapvizet,mert én csak azt iszom, így érdekelt, hogy az milyen,de ez már csak az én mizériám.

Ja és több helyen voltam,ahol otthon volt a gyerkőc,ez engem egyáltalán nem zavart,sőt volt egy helyen ahol a kisfiú mutatta meg az ő szobáját, tök aranyos volt.

2012. aug. 26. 14:19
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Szekrénybe nem néznek be. De az ablakot ha tényleg érdekel akkor én kinyitnám és becsuknám. Mert az fontos, hogy milyen.
2012. aug. 26. 14:20
 4/13 A kérdező kommentje:

igen értem, az valóban fontos, meg a víz is ezt is értem:) Csak a kérdésem az lett volna mennyire nézik hogy elvágólag van e minden mennyire "riasztó" ha mondjuk ott áll az elmosogatott edény (tisztán!) a mosogatónál vagy ha mint írtam az ablakok nem clin reklámszerűen csillognak villognak. Sajnos az én gyerekeim közül 2 kicsi még annyira hogy lépten nyomon tapinyolnak mindent (óhatatlanul az ablakot is tévét, szekrényeket.)

Egyébként 2 éves ház szóval újak az ablakok, vizes helyiségek se amortizálódnak azért ilyen gyorsan.

Én magamról tudom, ha használt lakást vennék, ilyeneket nem figyelnék hogy milyen a bútor meg mit tettek oda és a kosz sem zavarna különösebben (mert mint előttem is írták, már azon gondolkoznék én hogyan rendezném be vagy hogyan csinálnám) csak nem tudok más fejével gondolkozni.

Olvasgatok a témában meg megkérdeztem egy két embert ezügyben és ott olvastam hogy rend tisztaság rendezettség, fény jó illat virág stb. milyen pozitív hatással lehet.

És ezért érdekelne hogy vajon lesz e valamilyen rossz hatással ha nem tudok órákat takarítani a látogatók előtt, örülök ha a gyerekek felügyeletét megoldom arra az időre.

2012. aug. 26. 14:36
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Az ablakokat, vizes helységeket megnézhetik, a rend nem tartozik rájuk, (szekrényekbe nem nézhetnek bele, mert az magnáügy), az meg, hogy a csurgatón vannak-e elmosott edények, esetleg piszkos edény a mosogatóban - ennek a házra nézve semmi jelentösége.
2012. aug. 26. 14:46
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha valakinek ilyen igényei vannak, annak jobb nem akarni eladni a házat, mert csak folyamatos problémák lesznek belöle: az adás-vételnél beleköt mindenbe, utólag pereskedik, hogy valami nem olyan, mint ahogy képzelte, stb.
2012. aug. 26. 14:47
 7/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!! Úgy elbizonytalanodtam olvasva meg hallgatva az ilyen ingatlaneladással kapcsolatos cikkeket, meg tanácsokat, mert valahogy az jött le hogy szinte ÚJ állapotú teljesen patika tiszta házat kínálj, mert csak azt fogják megvenni...dehát ha benne élünk, szerintem nem mi vagyunk az egyetlenek akik úgy áruljuk hogy benne lakunk...
2012. aug. 26. 14:51
 8/13 anonim ***** válasza:
45%

Tudom, hogy le fognak pontozni, de leírom, hátha ilyen vevővel is találkozol. Engem elrettent a kosz. Olyan helyre nem tudnék beköltözni, ahol azt érezném, hogy a tisztasági festés ellenére is "kosz van". Szóval, lehet, hogy emiatt kiesik pár lehetséges vevőd. Ha a helyedben lennék, úgy intézném a dolgokat, hogy minden nap x óra és y óra között jöhetnének megnézni a lakást, és addigra rendet tennék. Az ablakokat meg pucold le, nem tudok mást tanácsolni! Az édesanyám is úgy választott lakást, hogy a kilátás gyönyörű legyen, szóval ez egy fontos dolog.

A szekrénybe meg ne nézzenek már bele! Ha a konyhaszekrényt ott hagyjátok, akkor legfeljebb az evőeszközös fiókba engedd meg a betekintést.

2012. aug. 26. 17:38
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jogod van kérni, hogy a szekrényekbe ne nézzenek be rendetlenség miatt, viszont értsd meg, hogy a vevőket érdekelheti pl a szekrény MINŐSÉGE belülről - persze kizárólag a beépített szekrénynél, tehát annál ami marad.(Engem érdekelt amikor vásároltam - elfogadtam volna, ha nem nézhetek be, de esetleges hibára gyanakodtam volna és belekalkuláltam volna az árba).
2012. aug. 26. 18:09
 10/13 A kérdező kommentje:

Nincs beépített szekrény, saját szekrényeink vannak, bár a másik lakásba nagy részük be se fog férni de nem hiszem hogy bárkinek kellene a gardróbom pl...

Hát jó nehéz úgy csinálni hogy 1. a gyerekek is máshol legyenek 2. a vevőnek is jó legyen az időpont 3. a férjem is hazaérjen meg én is 4. a fényviszonyok még láthatók legyenek 5. legyen előtte jó egy órám kiglancolni a lakást ablakokkal együtt...Mindegy, köszi!

2012. aug. 26. 19:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!