Darázsűzés? Tippek?
Már egy hete van hogy egy darázs minden nap megtisztel minket becses jelenlétével a lakásban. Vagyis gondolom hogy ugyanaz a darázs, sajnos a rendszámtábláját nem látom, de már elég otthonosan mozog a lakásban.
A párom kint hagyta az üres tejesdobozt az asztalon, még alig virradt fel a nap és már ott zümmögött benne a kis vendégünk.
Rádobtam egy konyharuhát de mire megtaláltam a síkesztyűmet, kiszökött :(
Allergiás vagyok rá, máshogy nem merek hozzányúlni.
Azóta nem találkoztam vele, biztos talált valami kijáratot (remélem is).
A legtöbb ablakunk ilyen bukó tetőablak, nem tudom hogyan lehetne kint tartani a kis pofátlant.
Szúnyoghálót nem tudok rászerelni, de az sem megoldás hogy reggel zárni kell az ablakokat.
Ha becsukom a konyhaablakot, bejön a szobaablakon, már minden művészbejárót ismer.
A bukó tetőablakok nagyon jó fészkelőhelyet biztosítanak a darazsaknak. A befészkelés kezdetén, kis fészeknél házi légyirtó aeroszollal is simán megoldható a dolog.
Viszont mint írod, allergiás vagy a szúrásukra.
Inkább csinálja egy családtag.
Köszönöm válaszod, nem sokkal a kérdés feltevése után eltűnt a kis vendégünk, viszont decemberben egy óriási darázs kezdett zümmögni reggelente a szobában.
Mint kiderült, német darázs királynője volt, befészkelte magát hozzánk télire.
Egy hatalmas adag darázsirtóval sikerült semlegesíteni, de elég durva volt ugyanis 3-4 fújás után is csak haldoklott, úgy kellett lecsapni :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!