Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Darázsűzés? Tippek?

Darázsűzés? Tippek?

Figyelt kérdés

Már egy hete van hogy egy darázs minden nap megtisztel minket becses jelenlétével a lakásban. Vagyis gondolom hogy ugyanaz a darázs, sajnos a rendszámtábláját nem látom, de már elég otthonosan mozog a lakásban.

A párom kint hagyta az üres tejesdobozt az asztalon, még alig virradt fel a nap és már ott zümmögött benne a kis vendégünk.

Rádobtam egy konyharuhát de mire megtaláltam a síkesztyűmet, kiszökött :(

Allergiás vagyok rá, máshogy nem merek hozzányúlni.

Azóta nem találkoztam vele, biztos talált valami kijáratot (remélem is).

A legtöbb ablakunk ilyen bukó tetőablak, nem tudom hogyan lehetne kint tartani a kis pofátlant.

Szúnyoghálót nem tudok rászerelni, de az sem megoldás hogy reggel zárni kell az ablakokat.

Ha becsukom a konyhaablakot, bejön a szobaablakon, már minden művészbejárót ismer.

2012. aug. 22. 06:35
 1/2 anonim ***** válasza:

A bukó tetőablakok nagyon jó fészkelőhelyet biztosítanak a darazsaknak. A befészkelés kezdetén, kis fészeknél házi légyirtó aeroszollal is simán megoldható a dolog.

Viszont mint írod, allergiás vagy a szúrásukra.

Inkább csinálja egy családtag.

2013. jan. 10. 18:28
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod, nem sokkal a kérdés feltevése után eltűnt a kis vendégünk, viszont decemberben egy óriási darázs kezdett zümmögni reggelente a szobában.

Mint kiderült, német darázs királynője volt, befészkelte magát hozzánk télire.

Egy hatalmas adag darázsirtóval sikerült semlegesíteni, de elég durva volt ugyanis 3-4 fújás után is csak haldoklott, úgy kellett lecsapni :S

2013. jan. 11. 01:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!