Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kaptunk Paradicsomot egy...

Kaptunk Paradicsomot egy ládával? Hogy fagyasszam le vagy tegyem el?

Figyelt kérdés
Hogy kéösbb majd a kisbabaám is meg tudja kostolni? (van még egy két éves lányom is) illetve szilvát egészbe fagyasszam? Pürésítsem? Ugy fagyasszam? Lányomnak is zseretnék majd fözni belöle
2012. aug. 19. 15:08
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
A paradicsomot nem lehet lefagyasztani, csinálj belőle paradicsomlevet, azt majd adhatod a kisbabádnak is. A szilvát én úgy szoktam, hogy kettévágom, kiveszem a magját és úgy zacskózom simán és utána fagyasztom.
2012. aug. 19. 15:17
 2/9 anonim ***** válasza:

a paradicsomomat magozd ki és szedd le a héját majd pürésítsd és főzz fel addig amíg jó sűrű nem lesz majd 1L püréhez 1 csapott kanál tartósító szer és mehet a tisztára mosott üvegekbe és száraz dunsztba

végül is nem kötelező a tartósító szer de akkor figyelni kell nehogy megromoljon

jó sokáig eláll és mivel natúr így azt készítesz belőle amit szeretnél

de megmosva egészben is elrakhatod a parit de mikor felolvasztod akkor összefog esni

de simán pürének is fagyaszthatod

szilva : megmosva kimagozva felezve fagyó vagy gombócba rejtve :-)

2012. aug. 19. 15:18
 3/9 anonim ***** válasza:
50%

Az elsőnek nincs igaza.

Én a paradicsomot héjastól-magostól összeturmixolom,átpaszirozom, így minden vitamin benne marad. Műanyag flakonokban lefagyasztom. Kiengedve bármire fel tudom használni. Évek óta így csinálom.

A szilvát ki kell magozni fagyasztás előtt. Ha egészben fagyasztod,több helyet foglal el, és ha kukacos,azt kiengedéskor már nem tudod belőle kivenni.

Pürésíteni felesleges,mert kiengedve is lehet.

2012. aug. 19. 15:26
 4/9 anonim ***** válasza:
Én is úgy csináltam ahogy a fölöttem válaszoló,és kíváncsi vagyok milyen lesz.Összedaraboltam,leturmixoltam,dobozokba raktam,és betettem a fagyasztóba.Előnye,hogy nem kell bele tartósítószer,és benne marad az összes vitamin.
2012. aug. 19. 15:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha a paradicsomot összeturmixolod meg átpasszírozod akkor paradicsomlé lesz belőle!
2012. aug. 19. 16:43
 6/9 anonim ***** válasza:

Most az idén először én is megmostam, felcikkeztem, zacsiba raktam és be a fagyóba. Másik zacsiba mint már évek óta, karikára szelt z-paprika van, úgy gondoltam, télen majd frissen készítem belőle a lecsót.

Az nem igaz, hogy a paradicsom nem fagy meg. Tökéletesen lefagyott a zacsiban!

2012. aug. 19. 18:34
 7/9 anonim ***** válasza:

6-os vagyok.

Szerintem is, a szilvának szedd ki a magját (ne foglalja a helyet), bezacsizod, és gyönyörűen az is megfagy.

2012. aug. 19. 18:36
 8/9 anonim ***** válasza:

5/7. Ha főzöd,akkor is paradicsomlé lesz belőle.

Nincs szükség nagyon sűrű paradicsompürére,ha fel akarod használni,akkor higitanod kell vízzel.

2012. aug. 19. 21:05
 9/9 anonim ***** válasza:

A paradicsom,az oké..DE...!

A szilvát hagyd meg a gyerek apjának-vagy pálinka,vagy szilvabor(a kedvencem)formában-xD.

2012. aug. 19. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!