Kaptunk Paradicsomot egy ládával? Hogy fagyasszam le vagy tegyem el?
a paradicsomomat magozd ki és szedd le a héját majd pürésítsd és főzz fel addig amíg jó sűrű nem lesz majd 1L püréhez 1 csapott kanál tartósító szer és mehet a tisztára mosott üvegekbe és száraz dunsztba
végül is nem kötelező a tartósító szer de akkor figyelni kell nehogy megromoljon
jó sokáig eláll és mivel natúr így azt készítesz belőle amit szeretnél
de megmosva egészben is elrakhatod a parit de mikor felolvasztod akkor összefog esni
de simán pürének is fagyaszthatod
szilva : megmosva kimagozva felezve fagyó vagy gombócba rejtve :-)
Az elsőnek nincs igaza.
Én a paradicsomot héjastól-magostól összeturmixolom,átpaszirozom, így minden vitamin benne marad. Műanyag flakonokban lefagyasztom. Kiengedve bármire fel tudom használni. Évek óta így csinálom.
A szilvát ki kell magozni fagyasztás előtt. Ha egészben fagyasztod,több helyet foglal el, és ha kukacos,azt kiengedéskor már nem tudod belőle kivenni.
Pürésíteni felesleges,mert kiengedve is lehet.
Most az idén először én is megmostam, felcikkeztem, zacsiba raktam és be a fagyóba. Másik zacsiba mint már évek óta, karikára szelt z-paprika van, úgy gondoltam, télen majd frissen készítem belőle a lecsót.
Az nem igaz, hogy a paradicsom nem fagy meg. Tökéletesen lefagyott a zacsiban!
6-os vagyok.
Szerintem is, a szilvának szedd ki a magját (ne foglalja a helyet), bezacsizod, és gyönyörűen az is megfagy.
5/7. Ha főzöd,akkor is paradicsomlé lesz belőle.
Nincs szükség nagyon sűrű paradicsompürére,ha fel akarod használni,akkor higitanod kell vízzel.
A paradicsom,az oké..DE...!
A szilvát hagyd meg a gyerek apjának-vagy pálinka,vagy szilvabor(a kedvencem)formában-xD.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!