Ti mennyit költötök egy hónapban élelmiszerre?
Most fogunk összeköltözni és kíváncsi vagyok. Nálunk ezt nem tudom felmérni normálisan, mert anyu updatezik a tesóm meg liszt és laktózérzékeny, szóval ez nálunk kényes téma.
Milyen élelmiszereken spóroltok? Miből milyen minőségűt vesztek és hol veszitek? Piac/hiper?
Havi 40 körül, ketten vagyunk. Nyáron főleg piacon vásárlunk, általában heti 1x Spar-ban.
Élelmiszeren úgy spórolunk, hogy nem vesszük meg a márkát, értsd pl. kakaóból van 800-ért a Nesquiek, helyette Sparosat veszünk, ami ugyanannyi, de 2x akkora, és ugyanolyan íze van.
Én kb naponta egy ezrest költök el. Egyedül vagyok.
Szerintem kaján nagyon nem érdemes spórolni. Inkább lejebb veszem a fűtést, meg rövidebb ideig zuhanyozok, de nem szeretnék megbetegedni, mert nem megfelelően táplálkozom. NEm azt mondom persze, hogy mindenből a márkásat kell venni, de volt már szerencsém egyes áruházláncok olyan saját márkás termékeihez, ami szerintem kutyaeledelnek se lenne alkalmas.
Zöldséget, gyümölcsöt piacon szeretek venni, de a mindennapi vásárlást hiperben intézem, mert 5 percre lakok tőle és akár éjjel 2-kor is be tudok ott vásárolni.
Én zöldséget és gyümölcsöt eszek 80%-ban, ezeket mindig a piacon veszem meg.
Húst most már csak kb 3x eszek egy hónapban.
Tejtermékeket, gagyi mműkajákat, nasikat, felvágottakat nem veszek.
Mondjuk így 30ezer havonta, csak magamra, tehát 1000 Ft/nap, mert gyümölcsökből is egy rakattal kell enni, hogy jóllakjak.
Tescokat utálom, pedig egyik 5 percre van tőlem.
50-60ezer kb,és ez csak élelmiszer
2 naponta főzök 2 ebédre valót,ezt visszük melóba.Reggelire szendvics,kalács,péksüti.Vacsira zöldségek,gyümölcs,szendvics,tésztasali,virslisali.Minden délutánra van 1-1 joghurtunk is.Kávé,energiaital is benne van(napi 1-1).
Tescoban vásárolunk,a tesco extra most nagyon sokat javult,és az van közel.Pékáruja nagyon jó.
Intersparba is kb heti 1x,piacra 2 hetente.
Nézem az akciókat,innivalót,nem romlót aszerint veszek.
itt és a www.tesco.hu -n nézegetem az akciós ujságot,és összeirom mi kell,plussz irom folyamatosan ami fogyóban és veszek ha akciós.
Most rengeteg zöldség olcsó,ilyenkor sok zöldséges kaját csinálok.
Úgy jön ki ez az 50-60 ezer,hogy spórolás csak annyiból áll,hogy megnézem hol olcsóbb.De túrórudi,nasi belefér.
Egyedül vagyok és kb. havi 12ezret költök kajára.Ebből 9000 valamilyen jegy formájában.
- LISTÁT írok
- próbálom kinézni az akciós dolgokat, s akkor többet veszek, s lefagyasztom, amit le lehet.
- EGy időben mentem az akciós újságok nyomában, de mivel az idő pénz, így most leszoktam róla. Ez annak is köszönhető, hogy új cafetéria rendszert vezettek be. A zöldséget korábban piacról, kistermelőtől vettem, de mostanában nagyrészt a Corvin CBA-ban vásárolok, mert ott elfogadják a SZÉP kártyát az élelmiszerekre.
- Kenyérből megveszem a félkilós toast kenyeret, s adagokban lefagyasztom. Amikor elfogyott, akkor este kiveszem, s reggelre friss kenyered van.(általában bakonyi barnát vagy vajas toastot veszek)
- a cukorról leszoktam. 1 kg egy évre elég (csak bizonyos ételekhez szükséges, esetleg teába)
- alapélelmiszerekből a legolcsóbbat veszem (olaj,rizs,liszt,só,fűszerek)
- nem veszek nyalánkságokat (chips, csoki, túródesszertek stb.) vagy ha igen, nagyon ritkán
- tejből a legolcsóbb tartósat (egy időben a Lehelen vettem házi tejet, de már az is drága)
- fagyasztott dolgokból is a legolcsóbbat (nem fontos, hogy Bonduelle legyen)
- MINDIG nézem kg vagy liter árat (van, hogy csak egy doboz tejföl kellene, de a vödrös annyival olcsóbb, hogy jobban megéri megvenni
- Amikor hazautazom, akkor mindig hozok magammal pár napra való kaját
- Eleinte rendeltem a munkahelyen az ebédet, most már főzök.
- Mindig van a táskámban egy alma vagy banán, így nem csábulok el a fornettiseknél az aluljáróban
- csapvizet iszok (lehet, hogy nem túl egészséges, de nem bírnék annyi ásványvizet hazacipelni a bkv-n) vagy teát vagy szörpöt vagy citromos vizet.
- Tésztából érdemes a Gyermelyit venni. OLVASD a címkét, mert a múltkor a CBA-s feliratú durum tésztát a Gyermelyi tésztagyár gyártotta. (100 FT volt a különbség)
Hirtelen ennyi jutott eszembe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!