Miért füstöl így a cserépkályha?
most lett átrakatva, és a kályhás mondta, hogy minden nap egy pici tüzet (papír, plusz egy pici gerjesztő) rakjunk bele, hogy száradjon. már 3szor raktunk bele tüzet, de orrán száján jön a füst, a csőnél is, a kályhából az egész füst visszafelé jön, az ajtónál is szivárog. ma szóltunk neki, azt mondta jön, de mégsem jött.
majd biztos lejön megnézni, de addig is kiváncsi vagyok hogy mi lehet az oka.
nem hiszem hogy a kémény a gondja, hiszen az a tüzelési szezon végén ki lett pucolva.
értem, hát majd elválik akkor, remélem nektek lesz igazatok.
de másokat is kérdeztem akik most rakatták, és nekik nincs ilyen gondjuk.
Belesüt a nap a kéménybe.
Komolyan.
Ha 40 fokban raksz tüzet, akkor nem csoda.
Egyébként hogy bírjátok? Úgy értem nálunk tűzrakás nélkül is 30 fok volt a házban, aludni alig bírtunk. Mi lett volna ha még fűtünk is?!
Ha lent van kéményajtód(tisztítónyílás),azt vedd ki,és ott gyújts meg újságpapírt(ne a színes reklámot,hanem igazi papírt).
A már érezhetően húzza a lángot,az elégett papírhamut,akkor tedd vissza az ajtót,és ezután gyújts be a kályhába.
Ha így is füstöl,akkor a kályhás a hibás.
A hajnali óra a legjobb.
Bocs!
Nem olvastam végig,hogy előttem már írta az egyik hozzászóló!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!