Megéri cefrét készíteni?
Figyelt kérdés
16 éves vagyok, néhány barátommal gondolkodtunk rajta,mivel nagyon adottak a feltételek(sok gyümölcsfa,illetve néhány segítő kéz:) ).vagy ha kifőzetjük,majd a pálinkát adjuk el, akkor többet nyerhetnénk belőle? Mennyiért főzik ki? Esetleg megérné megcsinálni a cefrét,majd eladni? Mennyibe kerül átlagosan 100l vegyes cefre?
köszi szépen előre is a válaszokat
2012. aug. 5. 15:24
1/15 anonim válasza:
Mi meggybort csináltunk haverokkal. :D Cukor, víz és persze a meggy. :D -ennyit tudtam segíteni+400-500 ért el lehet adni literjét. :D
2/15 anonim válasza:
Ha szakszerűen gyüjtitek össze a lehullott gyümölcsöt /müanyag, patenttal zárható hordókban, mindig hozzátéve a lehullott gyümölcsöt, majd 2-3 hónapig érlelve/, érdemes kifőzetni. Általában 7-800 forintért minőségi pálinkát főznek belőle, amit aztán 2500 körül vígan el lehet adni, Tehát érdemes! Mi is kifőzetjük, de csak saját célra. Otthon nem érdemes vele vacakolni.
3/15 intrepid válasza:
100 liter cefrét írtatok. A cefre jellemző alkoholtartalma 10%. Tehát, a száz liter cefrétekben, 10 liter alkohol, - azaz 20 liter 50 fokos házipálesz van. Azt, könnyen el lehet adni literenként 2500 Ft.-ért. Talán többért is. A főzetésért viszont fizetni kell. Nem tudom most mennyit, az lejön a haszonból. (20X2500=50 000 Ft.) Számolgassatok...
4/15 kohjack válasza:
megérné, majd küldjetek kóstolót ha jó a cucc ajánlom spanoknak :D
5/15 A kérdező kommentje:
na akkor szedünk egy mázsa szilvát,kimagozzuk,aztán meglátjuk, mit hozunk össze belőle:)
ha rendes gyümölcsből,nem pedig a földre hullott cuccból csináljuk, akkor nem lesz jobb a minősége? mert van egy barátoméknak csomó szilvafájuk,amiről csak a jég veri le a gyümölcsöt. Akkor csináljuk úgy?:D
2012. aug. 5. 19:24
6/15 anonim válasza:
'Otthon nem érdemes vele vacakolni.'Ez milyen válasz?Csak az éri meg amit otthon főzöl.
7/15 anonim válasza:
Nem számít, ha a gyümölcs hullott. Sőt az még jobb is, mert biztosan túlérett. Utána néztünk. Nem jön ki 20 liter 50 %os pálinka az általad írt mennyiségből.Kb. 11-12 liter lesz belőle. A pálinkafőzés nem egyszerű dolog és még házilag is elég költséges. Sokkal jobban megéri 7-800 forintért kifőzetni, mert 2500-ért vígan el tudod adni. Tehát jócskán hoz hasznot és legalább finom pálinkát kapsz a főzőből.
8/15 anonim válasza:
Ja! Nem kell kimagozni a gyümölcsöt, se megmosni. Úgy, ahogy van, mehet a hordóba. Legfeljebb a nagyon rohadt, penészes darabokat ne tegyétek közéje. De ha belekerül valamennyi, az sem probléma.
9/15 anonim válasza:
Tévhit hogy a cefrébe minden sz@rt bele lehet rakni.Igen is a gyümölcsnek tisztának kell lenni és egészségesnek még akkor is ha a fa alól szedjük
10/15 anonim válasza:
Sz@rt azért nem lehet beletenni, de a mosatlan, magos, túlérett gyümölcsöt igen. Falunk élek, ahol rendszeresen főzetünk pálinkát. Tudom tehát, milyennek kell lennie az alapanyagnak. Akkor vitáznék veled, ha te is évente főzetnél. Addig meg nincs miről beszélnünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!