Ha egy albérlethez az van írva, hogy mondjuk 80000 ft + rezsi, akkor az a 80000 egy főre vonatkozik, vagy ha többen megyünk, akkor eloszlik?
80000 Ft eloszlik, mint ahogy a rezsi is. Viszont nem mindegy hogy milyen lakásba költöztök, és ott mennyi a rezsi. Távfűtéses lakásoknál simán lehet a rezsi rádeső része 20000 Ft. Az sem mindegy hogy hány szobás a lakás, külön szobád lesz, vagy mással osztozol-e egy szobán. Ráadásul ha vadidegenekkel költözöl közös albérletbe, akkor egymás idegeire mehettek a különböző szokásaitokkal. Ha időközben valaki kiköltözik, akkor az ő részét is fizetnetek kell.
Egyáltalán nem olcsók Pesten az albérletek.
hűűű nagyon látszik hogy még nem laktál albiban :/
azt sosem szabad elhinni, hogy kb mennyi a rezsi inkább számolj hozzá plusz 10 000-15 000t. rádásul ha lakást nézel ott 95 % hogy lesz közös ktg ez lehet 5000-20 000ig. plusz ugye a kaja, meg úgy minden egyéb. egyáltalán nem olcsó albiban lakni, s mint ahogy előttem is mondták egy 75nmes lakás az max 3 szoba + nappali tehát limátált a férőhely
35.000-re nem fog kijönni a rezsi 4-5 főre. Ha nagy a lakás, felfűteni is többe kerül, ezzel számolj. Továbbá nem szívesen lakik együtt az ember 4-5 vadidegen emberrel. Ismerősömék hatan laknak együtt... Nem volt elég a hűtő nekik, újat kellett beüzemelni... :D
Mi egy 55 m2-esben lakunk hárman, másfél szobás a lakás. 35.000 a lakbér és erre jön még rá a rezsi. Összesen 55.000-90.000 között szoktunk fizetni, attól függően, hogy tél van-e vagy sem. Alsóhangon 20.000 csak a rezsi, a lakás meg majdnem fele a 90m2-esnek, amit néztél. Kicsit számolj utána szerintem, mert ez így nem jó.
"találtam egy 90 m2-eset, 75000 a lakbér, 35 körül van a rezsi - legalábbis ezt írja a srác - , az úgy 110, és ha 4-en, esetleg 5-en lennénk ott, akkor az úgy már egész jó. a 20ezer tényleg túlzás volt, de akkor sem olyan vészes."
Ha öt ember lakik ott, a rezsi is magasabb (több víz, több áram), és a 35 ezer sem olyan biztos... illetve valószínűleg egy szobán kell majd többőtöknek osztozkodni.
az, hogy egy szobán több ember osztozik, engem nem zavarna, 4 évig laktam koliban 5 személyes szobában :)
de persze értem amit mondtok, még csak most kezdtem utánanézni a dolgoknak, köszi a sok infót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!