Zártkertbe vettem egy telket, kisebb házikót lehet rá építeni lehet ott életvitelszerűen élni jogilag?
Figyelt kérdés
Tehát ha egy 900m2 méteres telekre felhúzatok egy kis házat, ami nekem egy személynek elég akkor ott élhetek hivatalosan is? Vagy csak hobbi kertnek használhatom?
Kíváncsi vagyok és nem találok sehol se erre vonatkozóan semmit a net-en. Köszönöm a válaszokat!
2012. júl. 11. 15:43
1/7 anonim válasza:
A földhivatalnál kell érdeklődni hogy milyen az a telek pontosan. elméletileg bárhol lakhatsz még egy garázsban is persze nem hivatalosan. De ha egy rendes kis lakás van ott elvileg lakhatsz ott. Erről a földhivatalnál és az önkormányzatnál érdeklődj mert neten nem sok hasznosat fogsz találni és csak összekavarod magad vele.
2/7 anonim válasza:
Nekünk volt zárt kertnek minősített telken komfortos, fűthető házikónk. A lányunk oda volt bejelentve. A település okmányirodáján csak azt kellett igazolni, hogy a telken van épület. Ez viszont nem probléma, mert zárt kertben csak gazdasági épület létesíthető (attól még foroghat kacsalábon is, csak egyszerűen nem lehet lakóépületnek minősíteni). Ezek a gazdasági épületek pedig a legtöbb településen adókötelesek. Ha nincs kéznél a használatba vételi engedély, akkor az adópapírral is igazolni tudod a létezését. Egy a fontos: ne engedély nélkül építs, ma már nagyon sokra büntetnek érte!
3/7 anonim válasza:
Zártkerteknél -általában- 3% a beépíthetőség mértéke, de inkább a helyi önkormányzatnál érdeklődj. Építési engedélyt így is-úgy is tőlük kell kérni.
Lakni, lakhatsz benne, de lakcímként nem jelentheted be.
4/7 anonim válasza:
A lakcímbejelentésnek az a célja, hogy tudják, hol találnak meg. Ezért ha a telken van hivatalosan nyilvántartott, emberi tartózkodásra alkalmas épület, oda bejelentkezhetsz. Ha nem engednek bejelentkezni, akkor hajléktalan leszel. az önkormányzatnak nem célja a hajléktalanok számának gyarapítása. Egyébként a lakáshitel- és egyéb problémák miatt sokan költöznek ki külterületi "kulipintyókba". Ők is be vannak jelentve, a gyerekeik az adott településen iskolába, óvodába járnak, a postás is kiviszi a leveleiket. Konkrét példa: Nagymaros.
5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm, néha kicsit elegem van az emberekböl ezért gondoltam, hogy leköltözök kicsit oda :)
2012. júl. 12. 13:55
6/7 anonim válasza:
2-es vagyok. Igazad van. Érezd jól magad új otthonodban.
7/7 A kérdező kommentje:
:) csönd békesség és madárcsicsergés, hát nem ideális? :)
vannak mókusok is, meg lepkék :) csinálok oda egy kiskertet amibe mindenfélét ültetek, és látom ahogy nő. Erre vágyom, hogy egy kicsit nyugiba éljek 1-2 évig.
2012. júl. 12. 20:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!