Hogyan küzdhetnem le a tömblakasban lakastol valo felelmem?
Nekem is halálfélelmem van olyan magasan. Ezért nem vettünk meg egy olyan lakást, ami mindkettőnknek tetszett, de a 10. emeleten volt.
Most az 5.emeleten lakunk, de nekem még ez is sok. :)
- Szerezz be egy tűzoltókészüléket...
- Szereljetek fel füst-, gáz-, szénmonoxid érzékelő készüléket...
- Lehetőleg ne szereltess a bejárati ajtódra rácsot...
- Próbálj a lakás ELŐNYEIRE koncentrálni (szép kilátás, világos, napos, stb.)...
- Gondold végig : BÁRHOL ÉRHET BALESET (a családi házba is csaphat villám, elviheti a tetejét a szélvihar vagy a jégverés, a járdán is fejedre eshet egy tégla, stb.)...
Idővel magától el fognak múlni a fóbiáid, foglald le magad valami mással (munka, tanulás, takarítás, hobbi, stb.) szerintem túlságosan ráérsz butaságokon agyalni!...
Füstérzékelő teljesen felesleges. Csak akkor van értelme, ha az egész házban ki van építve a rendszer. Ellenkező esetben csak a nálad keletkező tüzet jelzi időben. A másik lakásban lévő tűz füstjét jelzi, akkor már késő, mert a lépcsőház megtelt füsttel. Szén-monoxid jelzőnek is csak akkor van értelme, ha gázzal fűtesz vagy melegíted a vizet (gázbojler). A 15 emeletes házak viszont általában távfűtésesek. A gáztűzhely nem igényli. Ne használd fűtésre és akkor nincs gond.
Nem kell aggódni, nem lesz semmi baj. A 9. emeletről is fel lehet menekülni a tetőre ha szükséges. Egyet tarts fejben, tűz esetén ne használd a liftet és ne ess pánikba.
Én 25 évig éltem a 9. emeleten, de sosem éreztem, hogy ne lennék biztonságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!