Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan küzdhetném le a gátlása...

Hogyan küzdhetném le a gátlásaimat?

Figyelt kérdés
Mindig a háttérbe szorulok,úgy érzem. Szeretem kívülállóként nézni a történéseket. De egy ideje nagyon zavar ez az egész. Mintha az egész életemet egy 3D-s moziban élném le,csak történnek a dolgok,én meg mintha nem is élnék igazán. Mikor persze iszom egy keveset,feloldódok,és gyakran én vagyok a középpontban,jó fej vagyok,mindenkivel egy hullámhosszon vagyok,okosabbnak érzem magam,bármit el tudok mondani,ki tudok fejezni,ami egyébként nehezebb mert annyi gátlásom van. Itthon mikor egyedül vagyok,nagyon jól tudok táncolni. De ha már valaki ott van,úgy érzem magam mint 1 darab deszka. Bukikban mindig olyan jó dolgok történnek velem,néha élvezem h felpörögnek az események és nincs időm leülni gondolkodni,akkor minden megy simán. De ahogy elkezdek agyalni,mindent elrontok és magamba zárkózok. Adjatok tippet hogy tudnám leküzdeni a gátlásaimat,esetleg írjatok,ha akartok beszélgetni. Én nagyon örülnék neki :) Ja és bocsi a regény miatt :D

2012. máj. 3. 22:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A regény nélkül nem lehetett volna pontosan érteni, miről is van szó :)

A megoldás az, hogy ne agyalj. Ne akarj a középpontban lenni. Ne rdekeljen, hogy más mit gondol rólad vagy minek lát, kinek hisz.

Csak élj a jelenben:). Nem könnyű változtatni, de lehetséges.

2012. máj. 3. 23:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

én is szoktam így lenni, és hát elég nehéz kikecmeregni belőle.

pl én van hogy direkt hangosan gondolkodom, és csak úgy másoknak magyarázok, még akkor is ha más nem érti. de majd írok egy üzit erről

2012. máj. 4. 01:48
 3/8 A kérdező kommentje:

Oké,köszi mindkettőtöknek :)

Különben azzal is gondom van hogy mindig azt tartom szem előtt h mit gondolnak mások,ez ellen nagyon próbálok küzdeni..

2012. máj. 4. 09:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nahát, nem én írtam ezt a kérdést:) Igazából ez akkor van,amikor nem én döntöm el,hogy mi történik. Azaz csinálj magadnak önállóan programot ,szervezd te a napodat, légy aktív résztvevője valamilyen eseménynek.

Egy módszer szerint olyan állást kell keresni,ahol emberekkel kell foglalkozni. Pl pincér ,bolti eladó stb..

2012. máj. 4. 10:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
én is gátlásos voltam, de csak addig, amíg el nem kezdtem dolgozni, szerencsére jó főnököt fogtam ki és szeretek dolgozni menni nap nap után, igaz, hogy 3 éve dolgozom és nem mentem szabadságra, de szeretek dolgozni, a főnököm megbecsüli a munkámat és végre érzem, hogy valahova tartozom
2012. máj. 4. 20:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Ez olyan, mintha sikerült volna megvalósítanom, amit terveztem. Tudniillik, egy ízben felerősödött az önkritikám, és igyekeztem hallgataggá, zárkózottá válni. Aztán ez megbukott bennem, képtelen voltam rá.

Amik megbuktatták: az én személyes vágyam az életre, PLUSZ a barátaim! Mert ők mindig mondták, hogy nincs igazam, ne haragudjak már folyton magamra és hagyjam már ezt az önkritikát!

Én nem szoktam bulizni és inni, de amikor nagyon jó társaságban és helyen vagyok, akkor még talán a bulikirályokon is túlteszek hangulatban...

Talán hiányzik nálad a külső megerősítés, a barátok elismerése, társasága, esetleg valami dolog, amit nagyon szívesen csinálsz? Talán ezek tudnának kimozdítani a "szemlélő" életviteledből. Így tudnál feloldódni. Erre mit mondasz? Jófelé tapogatózom?

2012. máj. 5. 15:30
 7/8 anonim válasza:

Először is ne kérj mindig mindenért bocsánatot,ahogy itt is a szöveg végén.Nem kell folyton szabadkozni,felesleges,ezzel azt a fejezed ki magadról verbálisan,hogy "bocs,hogy élek típus vagyok"-így eleve egy olyan helyzetből indulsz,ahol te vagy a nyuszi...nem véletlen,hogy az alkoholtól feloldódnak a gátlásaid.

A változás nem megy egyik napról a másikra,és nem könnyű,lelkileg meg kell erősödnöd,ez évekbe telik,és sok tapasztalatba,ahogy bölcsebbé válsz,egyre kevésbé fog érdekelni a többi ember véleménye.Az én tanácsom,figyelj magadra,az igazi önmagadra,és ne a külvilágra,hidd el,ha te önmagaddal tisztában vagy,szereted és elfogadod magad az erősségeiddel és hibáiddal együtt,maguktól megszűnnek a gátlásaid.Minden fejben,azaz benned dől el! Hajrá!

2012. máj. 22. 22:12
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat..pont igy van. Azt hiszemm elindultam egy úton, és akkora akaraterőt érzek a magaménak, hogy szerintem sikerülni fog. Igazából csak egy dolog hiányzik.. Egy barát akinek bármit elmondhatok..
2012. jún. 9. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!