Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Megér egy kitünő állapotú...

Megér egy kitünő állapotú vájog ház 2000000Ft-ot? (többi lent)

Figyelt kérdés
2szoba, VC, zuhanyzó, elötér, nyárikonyha. Mind2 szobában cserépkájha és konvektor.
2012. jún. 27. 21:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Attól függ, mennyire komfortos (közműves) és hol van. A a főváros közepén, és van benne villany, napkollektor és/vagy geotermikus fűtés, telefon, internet, akkor meg. Ha a világ végén van és nincs benne viz, villany, akkor nem.
2012. jún. 27. 21:42
 2/11 A kérdező kommentje:
Vilany, Gáz és viz is van benne. Jaj és jár hozzá 1400öl kert. Teljesen hitelmentes.
2012. jún. 27. 21:46
 3/11 anonim ***** válasza:

Ennyit megér. De nem árt,ha statikussal előbb megnézeted. Ha nincs aláfalazva, a vályog nagyon esős időben alulról átnedvesedhet,és ez komoly bajt okozhat.

Azonfelül a víz,gáz,villanyvezetékeket sem ért megnézetni szakemberrel. Ha régen kötötték be,akkor lehet,hogy nem bír el nagyobb terhelést.

Mi nem vályogházat vettünk,de a villanyvezetéket át kellett cseréltetni,mert ha bekapcsoltuk a mikrót és a TV-t,leverte a biztosítékot.

2012. jún. 27. 22:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondom hogy minden ház/lakás vásárlás előtt érdemes átnézetni a villany vezetékeket meg a csöveket. Illetve az épület állapotát szakember szemével sem ártana megnézetni.

Egyik ismerősöm vett egy jó nagy családi házat ami nagyon szép volt külsőleg belsőleg, teljesen fullos volt a ház, és amikor odaköltöztek rá olyan 3 hónappal később. A félházba ki kellett cseréltetni a vezetékeket mert még a régiek voltak benne a legtöbb helyen , akkor a vízvezetékekkel gond volt mert minőségtelen szutyok volt benne, akkor a kémény majdnem összedőlt.

Én azért átnézetném mert elég olcsó ahhoz hogy szép legyen.

2012. jún. 27. 22:12
 5/11 A kérdező kommentje:
A Gázt nerég kötöték be. A fal nincs felázva sehol és normális alap van alatta.
2012. jún. 27. 22:17
 6/11 anonim ***** válasza:

A normális alap mit jelent? Abban az időben nem betonoztak, csak összedobálták alá a köveket és ráfalaztak és kérdés a vízszigetelés a fal és alap között, mert azt sem szoktak.

Áss le a fal mellett és nézd meg az alap anyagát és kis kapirgálással megtalálhatod a kátrányos szigetelést is, márha van.

[link]

tanulmányozd át a linket.

Villanyt szerintem biztosan újra kell szerelni. Az ára pedig elég hej függő.

2012. jún. 27. 22:39
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem kődarabok vannak belehajingálva hanem beton van leöntve. A ház és a beton közöt van szigetelő anyag monták hogy mi csak nem jut eszembe. Meg nem tiszta vájag hanem tégla is van benne.
2012. jún. 27. 22:45
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem kődarabok vannak belehajingálva hanem beton van leöntve. A ház és a beton közöt van szigetelő anyag monták hogy mi csak nem jut eszembe. Meg nem tiszta vájog hanem tégla is van benne.
2012. jún. 27. 22:45
 9/11 anonim ***** válasza:
Akkor is az árat legfőképp az határozza meg, hogy HOL van az ingatlan.
2012. jún. 28. 18:12
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem is értem az előttem szólókat 2 milláért mit akarnak?Egy teljesen felújított házat?Egy 50-60 éves házban is cserélni kell már szinte mindent pl : nyílászárók, vízvezetékek.Simán megér ennyit ha szigetelt alapja van mert a vályog ha nem kap alulról vizet szerintem a legjobb építőanyag.Az én házam egy harmad része vályog építésű régi parasztház alulról szigetelve.5 fokkal hűvösebb az a rész nyári melegben mint más háza.
2012. jún. 29. 05:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!