Már nem tudom mit csináljak ebben a melegben. Nem vagyok oda a 40 fokért, inkább a hűvöset szeretem.
A lakásunk egy 4 emeletes panel 3. szintjén van. Az ablakok egy oldalon vannak, a kereszthuzat így sajnos elég esélytelen. A nap kb délután 1 óra fele kezd idesütni, és estig végig idetűz. Az ablakokat pár éve cseréltük le, redőny is van.
Ilyenkor reggel szellőztetek amíg tudok, (plusz éjjel is nyitva minden), dél fele már becsukom az ablakot, és lehúzom a redőnyt. A kérdésem az lenne, h van vmi tippetek hogyan tudnám kicsit hűteni a lakást? Klímára nem telik, szóval ez kizárva. Esetleg vmi "házi praktika"? Remélem tudtok pár tippet adni, bár elég limitált a témakör:)
A kinti levegő ilyenkor már kb. 10 körül elég magas, ezért én a helyedben az ablak-becsukással nem várnék délig. Szerintem 10-12 között már csak a meleg levegő megy be. Aki bírja a ventillátort, kb. 3-5 ezer Ft-ért tud venni.
Az ablakok nálam is egy oldalon vannak, a bejárati ajtót szoktuk egy kicsit megnyitni, és a lépcsőház felől kapunk egy kicsit hűvösebbet. Persze arra vigyázni kell, hogy illetéktelenek ne tudjanak besurranni.
2012. jún. 18. 08:15
2/11 anonim válasza:
Már most 30 fok van a kinti hőmérőn, ilyenkor már ne hagyd nyitva az ablakot, csukd be és sötétíts be, én is ajánlom a lépcsőház felőli huzatot, persze amíg nyitva az ajtód maradj ott.
Az első kettőnek igaza van. Én annyival egészíteném ki, hogy én hőmérőn nézem a kinti és benti hőmérsékletet és amikor már eléri a kinti a bentit, akkor azonnal csukom az ablakot. Ez ilyen időben legkésőbb 9-10 óra. Tényleg jó lenne legalább egy rövid ideig a leghűvösebb órákban akár a lépcsőház felé huzatot csinálni. Pár perces huzat már 2-3 fokkal is lehűtheti a levegőt.
2012. jún. 18. 09:04
5/11 anonim válasza:
Ha a lépcsőház felől kapsz levegőt, nem szükséges ott állnod az ajtóban. Ha a belső láncot bekapcsolod, az ajtó belső oldalához pedig (úgy, hogy kintről ne látszódjon) odaraksz egy széket, hokedlit, ha az ajtót valaki kívülről megnyomja, akkor annak rögtön hangja van.
2012. jún. 18. 09:31
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Esetleg annyit még tudnátok segíteni, h nálatok mennyi a páratartalom? Mennyi számít még jónak, mennyi rossznak? Azt tudom h nem jó ha túl magas, mert az felér egy szaunával. Csak nem tudom mennyi a normális érték. Jelenleg a benti a páratartalom 62%
2012. jún. 18. 11:00
7/11 anonim válasza:
Én nem tudom mérni, de szerintem most nálam nincs annyi, ma nem volt se mosás, se főzés, nincs ami párásítson. Eléggé jól el vagyok, pedig d.e. süt az ablakaimra a nap.
2012. jún. 18. 11:06
8/11 anonim válasza:
párát én birom,ugyhogy hidegpárásitó (6ezer volt) a ventillátor elé és az megy naponta többször fél órát
2012. jún. 18. 12:09
9/11 anonim válasza:
Nálunk most 56 %-os a páratartalom, a nagy szobában, ahol a leghűvösebb van és reggel besötétítettem már 28,3 fok van, a két kicsiben ennél több, éz ez még csak az első kánikulai nap.
Az egészséges felnőtt ember számára a 40-60 százalékos páratartalom az optimális, kisgyermekek szobájában ennél magasabb is lehet a páratartalom, náluk a 60-70 százalékos az ideális.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!