Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan tüntessem el a vízkövet?

Discovery01 kérdése:

Hogyan tüntessem el a vízkövet?

Figyelt kérdés
Valaki tudna nekem abban segíteni,hogy hogyan tüntessem el hatásosan a vízkövet? Vásároltam egy lakást és eléggé rosszul néz ki a fürdőkád. Nem szeretném lecserélni, de szeretném eltüntetni a vízkő nagy részét. Valaki tud praktikus erős megoldást javasolni?

2012. jún. 12. 21:29
 1/6 anonim ***** válasza:
45%

Bármelyik háztartási boltban kapsz "csicsamicsa" szaniter-tisztítókat (némi foszforsav illatosítva, esetleg gélesítve). ~1500-ból egész szépen le lehet vele takarítani a vízkövet és a szappanmaradékokat.

Jóval olcsóbb a mezei háztartási sósav, bánj vele kesztyűs kézzel (szó szerint), és annak is meglesz az eredménye.

Ezmellett csempefugára a 20%-os ecettel elkevert só az egyik legegyszerűbb, de hatásos megoldás, ezzel a makacsabb penészfoltokkal is elbánhatsz viszonylag gyorsan.

2012. jún. 12. 21:40
 2/6 anonim ***** válasza:
45%

Elvileg sósav, vízkőoldó (sósav higítva), ecet, citromsav.

Első kettő elég erős, gyors és durva, kissé gázosodik is. Ecet is elég fullasztó, de higítható mindegyik. A citromsavban az a jó, hogy bármilyen töménységűt tudsz készíteni, de nem agresszív, nem büdös, lassan, nem agresszíven dolgozik.

Ha kissé sárgás a kád, próbáld meg a ciffet, jól leszedi a koszt, szerintem inkább koszos lehet mint vízköves.

2012. jún. 12. 21:43
 3/6 A kérdező kommentje:
sajna makacs a vízkő, mert már ciffeztem és nem sokat hatott ezért is gondoltam,hogy hátha valaki tud egyszerű háziasszony megoldást :) nagyon szépen köszönöm a válaszokat ki is próbálom őket a hétvégén :D ;)
2012. jún. 12. 21:54
 4/6 anonim ***** válasza:
23%
Én a szódabikarbóna+ecet párosítást használom eddig nagyon szépen bevált, habár mi nem engedtük elharapódzni a dolgokat. Csak egy sálat tekerek az orrom elé mert a gőzt nem kéne beszívni. Egy órát rajta hagyni a vízkövön és alaposan leöblíteni. Vigyázz mert a fém rozsdál az ecettől de ha alaposan leöblíted akkor minden oké.
2012. jún. 12. 22:06
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
1000 féle vízkőoldó van a boltokba, de nekem eddig csak a cillit vált be. Az azonban maximálisan. Öntsd a foltokra, és hagyd hatni egy rövid ideig. Ha a kád aljában vannak a foltok, éjszakára is rajta hagyhatod. Szebb lesz mint újkorában.
2012. jún. 12. 22:14
 6/6 anonim ***** válasza:
45%
Nekem az ecet vált be legjobban. Ha nagyon makacs a vízkő,akkor többször is kezelni kell. Sósavat sem zománcra,sem fémre nem szabad használni,mert tönkre teszi. Legfeljebb a WC kagylót tisztíthatod azzal.
2012. jún. 12. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!