Raknál ablakfóliát az ablakodra?
namost van nekem egy földszinti lakásom, az ablak a szemben lévő lakásra néz, semmit nem lehet látni, mert mit nézzem a szomszédot? Viszont hozzám folyton benéznek, mert hát földszint, a lakás mellett van a folyosó, szóval mindenki ott megy el. Ezért 99%-ban be van húzva a sötétítő, így viszont semmi fény nem jön be rajta. Ezért gondoltam, hogy kellene egy ablakfóliát felrakni, ami áteresztené a teljes fényt, viszont semmit nem lehetne se ki, se be látni, csak homályosan. Szerintetek?
Az mondjuk nem nagyon érdekel, de gondolom a többi lakó furcsán nézne rám, hogy nincs egy ablakom sem, amin ki-be láthatok, de hát mondom, nem nagyon érdekel:)
Ilyen üvegtapétákra gondoltál?
A mi házunkban azt csinálta az egyik földszinti lakó, hogy ilyen fóliát tett fel, de csak kb. 1.80 magasságig. Azon az ember nem lát be, és ő is kilát valamennyire. Mondjuk szerintem ronda.
Raknék amúgy fóliát, de olyat, ami kifelé tükrös. Azon te kilátsz, ők meg nem látnak be.
teljesen egyszínű, füstüvegszerűre gondolok
a tükrös azért nem jó, mert azért a legtöbb esetben akkor is kell lámpa és ha már egy kis lámpát kapcsolsz, világosabb van, mint kint, also belátnak ugyanúgy, hiába van matrica
na az a kékes érdekelne, meg láttam külfödi oldalon ilyen fűmintásat az is jól néz ki
egyenlőre kaptam 2-3 ajánlatot, furcsán az egyik kijön 3000-ből, más cégnél meg 12.000-ből, szóval csekkkolom az olcsóbbat, aztán meglássuk
Szia!
Mi a Lidl-ben vettünk ablakfóliát, azt ajánlom neked is, ha épp meghirdetik, ha nem, máshol is be lehet szerezni. Nem volt nagyon drága, két nagyobb ablakra futotta belőle, kb. 2500 Ft volt az a tekercs. Kicsit nehézkes felrakni, de megéri, mert ez olyan, amin mi kilátunk, be viszont nem látni semmit. Ha estefelé már villanyt kell kapcsolnod, akkor szerintem mindegy, hogy kintről belátni-e, hisz akkor már el is lehet húzni a sötétítőt. Azért arra fel kell készülni, hogy a fény kb. 30%-át nem engedi be, de még így is sokkal jobb lehet a közérzeted. A többi lakó meg képzelje magát a helyedbe, és aztán formáljon véleményt!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!