Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Érdemes felesben venni valakiv...

Érdemes felesben venni valakivel egy lakást?

Figyelt kérdés
Hogyan oldható meg, ha évek múlva ki akarnám "paterolni" az illetőt, mert családot akarok?
2012. jún. 4. 21:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Hát nagyon érdekes az elgondolás.

Ez olyan, mintha a lakásra úgy vennél fel két helyről hitelt, hogy egyik felét "rendesen" fizeted, a másik felét meg egy összegben x év után leraknád.

Ha én lennék akit "kipaterolnál", akkor tuti, hogy nem a jelenkori értékének a felét kérném el, hanem: amit fizettem évekig hitelt+kamatokat + ezekre is raknék pár %-os kamatot és még elkérnék tőled minden olyan összeget, amit én fordítottam a lakásra legyen az egy kulcsmásolás vagy wc-tartály fele. Na meg ha közösen vettük pl. a mosógépet, akkor fizessed ki azt is.

2012. jún. 5. 09:04
 12/14 anonim ***** válasza:
bocs, nem wc-tartály fele, hanem csere
2012. jún. 5. 09:04
 13/14 anonim ***** válasza:

felesben lakást max a házastársaddal érdemes venni, de még az sem biztosíték arra, h később egy válásnál nem lesz balhé.

szerencsémre én egyedül birtoklok egy lakást, az ilyesmiben egyébként sem szeretek osztozkodni mert csak a konfliktus van.

a párom nálam lakik, a költségeket felesben álljuk, de ha ne adj isten szakítanánk, akkor ő azzal a 3 bőrönddel megy el, amivel jött, és nincs jogi procedúra.

nem is értem milyen megfontolásból vennél felesben egy lakást egy barátoddal vagy haveroddal.

2012. jún. 5. 09:33
 14/14 anonim válasza:
ha a haszonélvezet a tiéd bármikor repülhet a másik. kérdés, hogy létezik-e olyan ember, aki ilyesmibe belemenne...
2012. jún. 22. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!