Érdemes felesben venni valakivel egy lakást?
Hát nagyon érdekes az elgondolás.
Ez olyan, mintha a lakásra úgy vennél fel két helyről hitelt, hogy egyik felét "rendesen" fizeted, a másik felét meg egy összegben x év után leraknád.
Ha én lennék akit "kipaterolnál", akkor tuti, hogy nem a jelenkori értékének a felét kérném el, hanem: amit fizettem évekig hitelt+kamatokat + ezekre is raknék pár %-os kamatot és még elkérnék tőled minden olyan összeget, amit én fordítottam a lakásra legyen az egy kulcsmásolás vagy wc-tartály fele. Na meg ha közösen vettük pl. a mosógépet, akkor fizessed ki azt is.
felesben lakást max a házastársaddal érdemes venni, de még az sem biztosíték arra, h később egy válásnál nem lesz balhé.
szerencsémre én egyedül birtoklok egy lakást, az ilyesmiben egyébként sem szeretek osztozkodni mert csak a konfliktus van.
a párom nálam lakik, a költségeket felesben álljuk, de ha ne adj isten szakítanánk, akkor ő azzal a 3 bőrönddel megy el, amivel jött, és nincs jogi procedúra.
nem is értem milyen megfontolásból vennél felesben egy lakást egy barátoddal vagy haveroddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!