Hangyák a lakásban!?
Nagytakarítás után leszórnék a falak mentén hangyairtót. És a küszöb elé/mögé is.
Ha kint közel tanyáznak, ahogy az Első írja, akkor azt eső előtt lehet legjobban észrevenni, mert eső közeledtekor feljönnek a felszínre!
Ezt egy oldalról szedtem:
"hangyáknak is meg van a maguk szerepe a természetben. Ők a nagy eltakarítók.
Ha viszont a lakásban találkozunk velük, akkor ott már nem szeretem vendégek.
A legfőbb ellenszerük az élelmiszerhiány
Elsősorban a tisztasággal lehet ellenük védekezni, illetve olyan megoldásokkal, hogy ne férjenek hozzá az élelmiszerekhez. Tehát tartsuk lezárt edényekben, hangya biztosan az élelmiszereket.
Hogyan irthatjuk a hangyákat?
Nálunk gyerekek vannak, így állandóan jut néhány falat a hangyáknak. Elegendő ahhoz, hogy fenntartsa a populációjukat.
A legegyszerűbb ellenszerük a sütőpor. Melinda, a feleségem egyszerűen fogta és a szegély léc mögötti részt végigszórta sütőporral. Ez elég hatásosnak bizonyult. Ha megeszik egyszerűen felfújódnak és elpusztulnak. Ha nem szeretnéd szétszórni a sütőport, elegendő egy kis tálkában kirakni és egy kis porcukrot keverni hozzá. Ezt behordják a fészkükbe és így a királynő is elpusztul.
A másik módszer a kertben, hogy lerakunk egy virágcserepet fejjel lefelé a napra. Ez alá szépen begyűlnek a hangyák. A cserepet ezután szépen beledobjuk egy vödör forró vízbe.
A hangyák nem olyan ostobák, mint hisszük
Ezt már csak érdekesség képen mesélem el. Herman Ottó végezte el az alábbi kísérletet:
Fellógatott az ablakkeretre egy cukorral teli edényt. Ugye azt várnánk, hogy akkor szépen elkezdenek vándorolni a hangyák föl az ablakkereten, le a madzagon, majd vissza a madzagon és a kereten tovább a fészekig.
E helyett 2 csoportra oszlottak. Az egyik csoport dobálta lefelé a cukrot az edényből, a többi pedig alulról cipelte a bolyba."
A sütőport én is tudom ajánlani. Porcukorral keverve pedig biztos hasznosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!