Ti laknátok egy olyan passzív házban (emeletes ház), ahol a lakásokat nem lehet megvenni, csak bérelni és a rezsi nem haladja meg a 18 ezret (téli hónap,2 félszoba)?
Persze a háznak van egy csomó szabálya, ami passzív házzá teszi.
A rezsi azért ilyen olcsó, mert a fűtés, villany, víz saját rendszerű, egyedül a szennyvíz csatornát kell fizetni.
Attól függ mit nevezünk pontosan passzív háznak. Megmondom őszintén nekem elsőre egyfajta "zöld ház" jutott eszembe, ergo teljesen önellátó, kihasználva a természet energiáit. Ilyenben természetesen szívesen laknék, bár valószínűleg örökre nem szívesen bérelnék lakást. Kezdetnek viszont nem rossz.
A közös szabály nem probléma, de függ attól, hogy milyen szabályok, mennyire komolyak, mennyire szólnának bele az életembe, a személyes szabadságomba, stb. Ergo átnézném és meggondolnám, hogy tudnék e ezekkel nyugodt szívvel élni. Ha igen, akkor miért ne? Ha nem, akkor nem költöznék.
Lényegében minden társasházban vannak szabályok. Tényleg attól függene mik is azok pontosan.
18 ezer bérleti díjjal együtt?? Az hihetetlenül olcsó.
Hát hogy a bánatba ne! Oké, hogy sosem vehetem meg, de ha saját lakásban élnék, ami hitelmentes, ott is többe lenne a rezsi mindenestül.
Maximum a lakhatáson nyert pénzt gyűjteném, és ha egyszer mégis sajátban akarnék élni, könnyen összespórolhatnám.
Amúgy ez valós lehetőség, vagy csak tervezet? Hol hallottál erről?
Én is laknék, nálunk a rezsi bérleti dijjal együtt egy 44 nm-es lakásra télen 130.000.-FT(ebből 40 ezer a bérlet).
Úgy legalább tudnánk félrerakni, s lenne saját lakásunk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!