Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nagy gáz lefuttatni egy 60...

Nagy gáz lefuttatni egy 60 fokos programot egyetlen felsővel? Ti csináltatok már ilyet?

Figyelt kérdés
2012. máj. 17. 14:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ha egy valami van, és sürgős én kimosom kézzel. Nem fog rád szakadni a plafon, de sok kicsi sokra megy, a pénztárcádnak is, meg a földnek is. Na meg, ha jól megnézem, én mindig találok valamit mellé. Ha nagyon nem megy, akkor legalább olyan programot válassz, ami nem 5 kiló nehezen kezelhető pamuthoz van, hanem könnyen kezelhető, finom stb. nem tudom milyen géped van, az legalább kevesebbet használ.
2012. máj. 17. 14:19
 2/16 anonim ***** válasza:
Földnek-
2012. máj. 17. 14:19
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nagy gáz. Elpocsékoltál egy csomó ivóvizet, energiát, pénzt, mosószert, feleslegesen terhelted a környezetet.

Ha csak egy felsőt akarok kimosni, akkor bedobom egy 20 perces, 40 fokos rövidprogramra. És mellé beteszem még a kéztörlőt meg a köntösöm. Vagy a konyharuhákat.

A te felsőd mellé is biztosan befér még valami, amit amúgy is kimosnál, csak esetleg nem jutott eszedbe. Például függöny, törölköző, bármi. Így máris ésszerűbb a dolog.

2012. máj. 17. 14:29
 4/16 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy most tényleg nincs már mosnivaló, minden cuccomat, amit kellett kimostam, csak pont egy dolog maradt ki. Ami kéne majd hamarosan. 30 meg 40 fokon mosva meg nem érezném tisztának.
2012. máj. 17. 14:48
 5/16 A kérdező kommentje:
Na, meg kézzel mosva sem.
2012. máj. 17. 14:49
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Miért? Ha teszel mellé mosószert, kitisztul az szépen. Ma már nem mosószappannal bénázik az ember, amivel tényleg kell a forró víz, a mai mosószerek 30 fokon is hatékonyak :)
2012. máj. 17. 14:50
 7/16 anonim ***** válasza:
A mai ruhákon a bevarrt címke is 30-40 fokot határoz meg MAXIMUM hőmérsékletnek. Csak idő előtt tönkre megy, ha 60 fokon mosod mindig..
2012. máj. 17. 14:51
 8/16 anonim ***** válasza:
Mossad, akkor meg minek kérdezted meg! Én sem vagyok rest kimosni kézzel, nyilván nem valami olajos munkásruháról beszélünk! Jó alaposan kidörzsölöm, meg áztatom is, aztán a géppel centriztetem....
2012. máj. 17. 16:46
 9/16 A kérdező kommentje:
Kimostam 30 fokon.
2012. máj. 17. 19:38
 10/16 A kérdező kommentje:

Na, csak mondom, hogy nem minden pamut cuccot lehet kevesebb, mint 60 fokon mosni...

Azon felbuzdulva, hogy a bíztatásotokra kimostam ugye az korábbi felsőmet 30 fokon, ma délután mostam egy adagot 50-en. Csakhogy!

Teljesen megfeledkeztem a korábbi rossz tapasztalataimról, ami az alacsony hőfokú mosással kapcsolatos. Most iszonyú bűz terjeng a szobámban. Köszönhetően annak, hogy hagytam magam megvezetni. Ugyanis mostam két olyan pólót is, amiben futóedzést szoktam végezni. Ennek pedig nem elég az 50 fok! Most a ti tanácsaitoknak és persze az én rossz döntésemnek köszönhetően jó kis húgyszag (ammónia) terjeng a szobámban. Ugye, a bomló fehérje...

Egy átizzadt holminak kell a 60 fok. Mondhat bárki bármit, lesz.rom a környezetvédelmet, de még egyszer nem csinálok bűztengert a szobámban. Csak 60 fokon mosom ezután a pamut cuccokat! És ezt ajánlom mindenkinek. Legalábbis, ha izzadt holmiról van szó.

2012. máj. 23. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!