Szóvá tehetem a vízszolgáltatónál a vízóra leolvasót ilyenkor?
Új helyre költöztünk januárban, és színét sem láttuk azóta a vízóra leolvasónak. Telefonon sikerült utolérnem, és közölte, hogy ő csak péntek délelőtt jár leolvasni, máskor nem tud. Diktáljuk be akkor.
Az eddigi leolvasó többször is visszajárt, mire mindenkihez bejutott. Neki nem volt gond. Kertes házban lakunk, szerintem az ő dolga bele"mászni" az aknába, nem az enyém.
Jogos, ha szóváteszem ezt a vízműnél?
Szia!
Szerintem nyugodtan tedd szóvá, abból baj nem lehet. Ráadásul a leolvasó könnyebb helyzetben van, mint te, mert neki valójában nem kell lemásznia az aknába. mert van egy hoszú botra erősített nagyítója, így az aknafedél mellett állva is le tudja olvasni az órát:-)
Intézd el valahogy a vízművekkel, mert ha tovább halogatod, hatalmas összegről fogsz számlát kapni.
De néha ő sem látja, pedig ahogy az előző hozzászóló írta, nagyító is van a "botján", én akkor hogy olvassam le az órát? Másszak bele az aknába?
Másrészt szerintem ezért fizetik. És itt nem 1-2 hónapról van szó, január óta nem volt leolvasni, csak találomra irkált be valamit. Pontosabban decemberben volt utoljára.
Illetve nem tudom nálatok mi a szokás, de itt leolvasáskor az előző havi összeget is szedik.
Tehát minden vízdíjas addig jár ki, még nem olvassa le, és nem szedi be a pénzt. Legtöbben hétvégén, mert akkor sokan otthon vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!