Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Otthon, de hol? Hova érdemeseb...

Otthon, de hol? Hova érdemesebb költözni szerintetek?

Figyelt kérdés

Nyáron költözünk össze a párommal, kb. 3 hét múlva kell eldöntsük véglegesen, hova megyünk. Az egyik lehetőség 80 Euróért egy családi ház különbejáratú szoba, fürdő, konyha (közös a tulajjal). Persze még jön a rezsi.

A másik lehetőség 140 Euróért egy egyszobás lakás, plusz, rezsi.

Így egyértelműnek tűnik, hogy persze, hogy a kertes ház, csakhogy télen a gázszámla akkora, hogy abból kijönne az egyszobás lakás bérleti díja.

A kertes ház tulaját ismerjük, a párom 2 éve itt lakik, aranyosak, semmibe nem kötnek bele, egy ötvenes házaspár, nagyon jóindulatúak. DE itt nincs külön konyhám, és félek a téli magas gázszámlától. Kicsit attól is félek, hogy a közös konyha mégsem lesz olyan jó, a páromnak bevált, de ő ritkán főzött magának, ha mindennap kell főzni akkor kicsit kellemetlen, meg legtöbbször visszük hátra a kaját, hogy ne zavarjuk a háziakat, este 9 után nem megyünk előre.

Az egyszobásban mégis csak magunk lennénk, persze akkor nincs udvar.

Szerintetek?

2012. máj. 3. 11:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha jól sejtem, a párod maradna, hisz neki eddig bevált. És neked is a kertes ház tetszene, ahogy a szavaidból kiveszem, még a téli rezsi költségek ellenére is. Ugye? Egy bibí csak a konyhán való közösködés.

Ehhez képest a lakás lemondást jelentene a kertről, viszont az olyan biztos lenne, meglenne a szabadság, nem kellene közösködni.

Nem könnyű dönteni, de nektek kell közösen a pároddal!

Azt javasolnám, hogy maradjatok a kertesben, költözz oda, és próbáljátok ki, aztán ha nem megy, akkor még lehet költözni, hisz csak egy albérletről van szó...

De ha jól sejtem, már voltál ott te is sokat, és látod/érzed a helyzetet, tehát szerintem téged már ennyi alapján zavar a közös konyha... Akkor ebből úgyis költözés lesz!

Szerintem azt gondold végig, ahogy a lakás bérleti lehetősége meddig áll fenn? Ha most nem mentek, akkor később még mehettek? Mert ha igen, akkor most még maradjatok, hogy a párodnak legalább legyen a megszokott környezet. És ha beleuntok, akkor még ha ott a lakás lehetősége, akkor hát menjetek...!

2012. máj. 3. 12:08
 12/17 anonim ***** válasza:
Inkább külön élnék, bármennyire is jóindulatu a tulaj.
2012. máj. 3. 12:14
 13/17 A kérdező kommentje:

12:08

Nagyon jól látod :)

Sok időt töltöttem itt a párommal már, úgymond én is megszoktam már, de azért mégiscsak mindig "vendégként" voltam itt, akkor is ha heteket.

Igen, zavar a konyha, mert nem akkor és nem azt csinálok amit akarok, más házában mégsem hagyom ott a mosatlant, mindig elmosok, feltakarítok magam után egyből. Nincs az, hogy "most nincs kedvem". Plusz itt van kutya is és így lehetne sajátunk is.

Igazából én is szeretnék itt maradni, csak a magas gáz és a közös konyha ami kicsit visszatart...

Lehet, hogy valóban az az optimális, ha maradunk jelenleg, aztán megyünk, ha valami nem tetszik, vagy végzett a párom.

Mindenkinek köszönöm szépen a válaszát.

2012. máj. 3. 12:28
 14/17 anonim ***** válasza:
mindenképpen külön költöznék. mi a párommal vettünk magunk mellé egy lakótársat (volt egy üres szobánk, a pénz se jön rosszul), ismerjük a srácot, mert egy helyen dolgozunk így hárman. de, ha nem lenne szükségünk rá pénzileg, már raknám is ki. azért, mert legjobb ketten lenni. utálom a közös konyhahasználatot. az, h ha használnék valamilyen edényt, nem tudom mert pl ő főzött benne és bent van a hűtőben. vagy nem mosogatott el előző este, én másnap főznék, szintén nincs tiszta edény. akkor jön ki a konyhába, amikor én főzök és baromira nem férünk el ketten (nekünk kicsi konyhánk van). halknak kell lenni, ha pl hajnalban esünk haza (és mi olyankor mindig készítünk szendvicset, ezt minimális zajjal kell csinálni). de rajtad is látszik, h az egyszobásba mennél inkább. ha párodat rá tudod venni, akkor mindenképpen éljetek külön.
2012. máj. 3. 13:55
 15/17 A kérdező kommentje:

Igazad van...

Valamiről le kell mondani :-O

2012. máj. 3. 14:54
 16/17 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy azt említed a konyha kapcsán, hogy nem hagyhatod ott a mosatlant, meg ilyesmi. És nem azt, hogy pl rossz, ha épp egy időben akarod használni a konyhát a háziakkal és nem fértek el, várni kell...

Engem ez utóbbi feszélyezne.

Amit te említesz, az meg azért direkt jó is! Figyelj, valamikor úgyis el kell mosogatni, így rá vagy kényszerítve a naprakészségre, ez az egy momentum azért nem akkora gond! :-)

Mintha koleszban lenne az ember, ahol egy két felügyelő tanár azért van és betartatja a rendet. Egy ideig kibírható! :-)

2012. máj. 3. 21:09
 17/17 A kérdező kommentje:

Elférni elférünk, jó nagy konyha. Az edényekkel sincs gond, van elég mindenből.

Az zavar, hogy néha az ember ellustulna és nem teheti meg, mert "más házában azért mégsem illik"...

No, azt hiszem egyelőre tényleg maradunk, aztán ha süllyed a hajó, akkor menekülünk :)

Köszi a válaszokat:)

2012. máj. 4. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!