Kezdőoldal » Utazás » Európa » Berlinbe vagy Bécsbe érdemeseb...

Berlinbe vagy Bécsbe érdemesebb költözni?

Figyelt kérdés

Meghatározatlan ideig szeretnék elköltözni Magyarországról. Végzettségem: Érettségi, angol nyelvvizsga, német nyelvvizsga.

Berlinbe vagy Bécsbe szeretnék menni. Bécsbe egyszerűbb eljutni, mert csak 1 rövid vonatút, viszont úgy hallottam, hogy Berlin sokkal olcsóbb város és kedvesebbek az emberek, de sajnos a munkanélküliség is nagyobb.

Szerintetek ilyen végzettséggel melyikbe érdemesebb menni? Az se érdekel, ha minimálbéres munkára, biztos jobb, mint a magyar minimálbér.

Annyi pénzem van félretéve, hogy kifizessem egy albérletre a kauciót, meg 1-2 hónapig élhessek fizetés nélkül.

Esetleg van jobb ötletetek, hogy hová érdemes még költözni? (Londont, Angliát ne írjátok, inkább Ukrajna lol!)

2012. jan. 14. 01:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

Bocs, de ezzel a végzettséggel sehová.

Ilyen ott is van rengeteg, munkanélkül.Először anémetet/osztrákot veszik fel nem téged.

És ha kimész fix állásnélkül,legyen legalább félévre elég pénzed.

a kaució 3 havi bér, egy olcsó albérlet 400 euró körül van,tehát legyen legalább 1200 euród a lakásra

2012. jan. 14. 02:18
 2/11 A kérdező kommentje:

"Bocs, de ezzel a végzettséggel sehová."

Hahaha, egyik ismerősöm 8 általánossal konyhán dolgozik Ausztriában (230.000-es fizetéssel), másik a mekiben Hollandiában, szintén ennyivel. Nem rémisztgetni kell, hanem a tényekkel szembesülni.

2012. jan. 14. 02:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A barátnőm már 10 éve él Németországban, de 5 évvel ezelőtt át akart települni Ausztriába, hátha ott könnyebb az élet és mégis közelebb lenne Mo-hoz...

Bécsben próbálkozott, 1-2 héten belül kapott is állást (egy áruházban eladóként), albérletet is tudott szerezni ismerősei segítségével...

Aztán pár hónap múlva mégis visszament Németországba, mert tapasztalatai szerint Ausztriában sokkal drágább a megélhetés, rosszabb a szociális ellátás, magasabbak az adók!...

Neki már két gyereke van, tehát a különféle juttatások is fontosak a számára!

Németországban 1 hónapon belül kapott szociális bérlakást, mikor elköltözött az élettársától a gyerekeivel. Teljesen berendezett, felszerelt, 2 szobás lakást képzelj el!!!

A gyerekei 18 éves korukig minden gyógyszert ingyen kapnak...

Az árak és az adók jóval kedvezőbbek Mo-nál és Ausztriánál is!...

Miért muszáj Berlinbe menni?!

Nürnberg, München sokkal barátságosabb, élhetőbb város, és jobbak a munkalehetőségek is!

(Barátnőm Nürnberghez közel lakik.)

2012. jan. 14. 03:26
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

"Nem rémisztgetni kell, hanem a tényekkel szembesülni."

A tényekkel neked kell szembesülni, nem annak aki válaszol a kérdésedre! A Te végzettséged tényleg nagyon kevés, az, hogy ismersz olyat, aki kevesebbel el tudott helyezkedni az nem jelent semmit! Miért kérdezel, ha nem tetszik a válasz?

2012. jan. 14. 08:30
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Ne zavarjon az a tény, hogy egy külföldi országban csak az lesz sikeres, akinek van megfelelő, piacképes végzettsége és nagyon jól beszéli a nyelvet! (Nem a nyelvvizsga a lényeg, hanem a valós, használható nyelvtudás!) A másik pedig hogy nem érdemes átszámolnod a fizetésedet forintba, mert a pénzt nem itthon költöd el! A kinti minimálbér nem hangzik rosszul, de amikor egy kisebb lakásért 350+ € a lakbér, és minden szolgáltatás, stb drágább, akkor gyakorlatilag ugyanolyan a helyzet mint otthon. Szerintem minimálbéres munkáknál nem érzel majd életszínvonalbeli különbséget, mert a minimálbér ott sem sok mindenre elég, csakúgy mint otthon.
2012. jan. 14. 09:09
 6/11 anonim ***** válasza:
68%
ha akarsz dolgozni akkor nyelvtudassal erettsegivel tudsz is. igaz csak takaritas ,mosogatas,ilyesmi. en eltem berlinben , nagyon szerettem magat a varost en biztos oda mennek.
2012. jan. 14. 10:49
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Üdv!

Szóval, személyes és nem személyes tapasztalataim szerint ha valaki külföldön dolgozni akar, fog találni munkát. Valszeg nem álmaid munkája lesz, de ahhoz hogy megragadj az adott helyen és továbblépj, jó lesz.

Berlinben nem voltam, Bécsben viszont igen, ráadásul én február 1-től megyek is ki Bécsbe élni dolgozni. Bécs az egyik legjobb hely, ami elképzelhető egy magyarnak. Közel van, kulturált, szép és ha leszámítjuk a lakás árakat, olcsóbb mint Budapesten a megélhetés! ( A Neten is utána lehet nézni hogy milyen színvonalas meg élhető, nemcsak ismerősők által. ) Berlint nem ismerem, állítólag igen élhető hely, viszont kevesebb a magyar, tehát a magányosság veszélye is fennáll, ugyanakkor messzebb is van. ( De Berlinre sem mondom azt, hogy ne ).

Oda menj, ahol van ismeretséged, vagy ahova jobban szeretnél, ha teheted persze. Ennyi.

Londonban voltam 3 hónapot, annyi elég is volt, már nem a régi. Veszélyes, baromi zsúfolt, drága és messzi is van. Rideg, hideg. Persze ha tele vagy pénzzel és nem dolgozni akarsz odamenni, hanem bulizni, akkor biztos nagyon menő hely lesz a szívedben.

2012. jan. 14. 12:02
 8/11 anonim ***** válasza:
93%

"Hahaha, egyik ismerősöm 8 általánossal konyhán dolgozik Ausztriában (230.000-es fizetéssel), másik a mekiben Hollandiában, szintén ennyivel. Nem rémisztgetni kell, hanem a tényekkel szembesülni."

A tények: ennyi pénzzel (1000 euró sincs...) nyomorogni fogsz Bécsben is, Berlinben is. A lakásomra költök kb ennyit, bár én Angliában élek, de kétlem, hogy Ausztria vagy Németország olcsóbb lenne, sőt. Soha ne számold át a fizetést forintba, mert az nagyon csalóka lehet. Javaslatom: tanulj ki egy piacképes szakmát, és utána menj, azon az 1-2 éven már csak nem múlik semmi.

2012. jan. 14. 21:12
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok

amit te írtál az talán a 700 eurós minimálbér amiből talán a lakásbérletedet ki tudod fizetni.

Bocs, de érettségihez képest igen keveset tudsz.

informálódj, nézd az árakat, hirdetéseket.

én 4200 eurós fizetést kapok (nettó) és nem vagyok gazdag. Normális jódiplomás kereset

2012. jan. 14. 21:24
 10/11 anonim ***** válasza:

Halihó!

Egy-két hozzászóló válaszára azért reagálnék.

Igenis sokminden múlik 1-2 év alatt is!! Nem is kevés, akár magánügyi, akár az adott ország piaci, politikai

szempontjából is. Továbbá, ha lakást bérlesz, béreljétek

többen, úgy eleve olcsóbb, költözz össze valakivel,

valakikkel. Ne egymagad költs lakásra teljes egészében.

Írta itt valaki hogy 4200Eurót is keres külföldön. Hát ha már csak a 2000Eurós keresetet vesszük alapul ( ami kicsivel több mint 600ezer Ft, és mondjuk ez már

az osztrákoknál is átlagfizetésnek számít, nem értem mi

baj van az ennél nagyobb fizetésekkel?!

Sztem ezerszer jobb, mint az itthoni bruttó 70ezer Ft-os

minimálbér, nem? Mellesleg csak azért hasonlítok kivételesen euro és Ft. között, mert Bécsben olcsóbb

a megélhetés mint Pesten ( persze józan és nem bohém

életformára gondolok ).

2012. jan. 15. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!