Van itt valaki, akihez betörtek?
Nagyon aggódom a betörések miatt, miután a környéken elég sok van (hozzánk szerencsére még sosem törtek be). Milyen napszakban szoktak betörni? Tipikusan milyen házakba törnek be? Van ennek valami előjele, lehet valahonnan tudni, hogy valaki betörni készül hozzánk? Hogyan lehet megelőzni (a riasztó beszerelésén kívül)? Mire vigyázzunk? Mit csináljunk, ha épp akkor törnek be hozzánk, amikor itthon vagyunk? (nem vagyunk harcművészek, és fegyverünk sincs) Minden ilyesmi érdekel.
Családi házról van szó.
Kicsit régi a kérdés, sajnos múlt hónapban betörtek hozzám. A 10.kerületben egy panelban lakok a földszinten (könnyű célpont a betöréshez) és 2016 óta amióta odamentem mos először törtek be.
Viszonylag "szerencsére"kis dolgokat vitt el a betörő, 1 doboz cigit és készpénzben 2000Ft-ot amiket elől hagytam az előtérben.
A többi helységbe nem járt csak az előszobában motoszkált és apróságokat vitt el, ami mázli mert a többi szobában értékesebb holmikat tartok és pénzt is. Valószínűleg siethetett...
Pont munkából jöttem haza és a buszon hívott a szomszédom akivel jóban vagyunk, hogy nyitva maradt résnyire az ajtóm. Rögtön pánikba estem és rendőrséget is hívtam. Ujjlenyomatot és cipőnyomot is találtak a nyomozók, remélem megtalálják! Annyi hogy 10 000 Ft alatti a kár, amit a betörő eltulajdonított ("megélhetési lopás"), a zárat valamilyen eszközzel nyitotta ki, mert volt a záron és a kilincsen is egy pár mm-es apró karcolás.
ezek után zár és kulcs csere valamint betörés biztos tippek és biztosítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!