Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Igaz, hogy 15 és 35 ezer...

Igaz, hogy 15 és 35 ezer forint a gáz ki és visszaköttetési díja? Ez az Én hibám?

Figyelt kérdés

Ma jöttek Anyósomhoz kikapcsolni a gázt,Ő nem volt itthon,dolgozott. Én ezt hiába mondtam az emberkének, Neki az volt a feladata,hogy kijöjjön és kikösse,nem!?

Erre most Nekemállt Anyósom,hogy ha felhívtam volna Őt,akkor nem kötik ki és hogy most miattam plusz 50 ezer forintot kell fizetnie.

Ugye,hogy nincs igaza,ezt mindenképpen kikötötték volna!? ~120.000 Ft tartozása van már! Még majdhogynem Én vagyok a hibás,hogy Ő ki tudja mióta nem fizet gázszámlát és még csak be sem ment részletre megkérni vagy bármi.

Köszi a válaszokat!

2012. ápr. 25. 16:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
amennyiben ott a helyszínen befizeti a tartozását és a kijövetel díját, meg a kamatokat, tehát null szaldóssá teszi a számláját, akkor nem kötik ki, így nem kell visszakötési díjat fizetni. Egyébként nem a Te hibád, kapott felszólítólevelet, kapott kikapcsolási értesítőt, ha nem lett volna otthon és elérhető a gázkészülék, akkor is kikapcsolják.
2012. ápr. 25. 16:23
 2/17 A kérdező kommentje:
Nem tudom,hogy magyarázzam ezt meg Neki.Állítólag két évvel ezelőtt is volt ilyen,csak Ő akkor itthonvolt és szólt,hogy nehogy kikössék és nem kötötték ki.Ezt annyira nem hiszem el.
2012. ápr. 25. 16:29
 3/17 A kérdező kommentje:

De mondtam Neki,hogy ezt akkor is kikötötték volna,ha odatartom az ember füléhez a telefont,mert rohadtul nem érdekelte,hogy nincs itthon.

"Ha nem lett volna itthon és elérhető a gázkészülék akkor is kikapcsolják." Ezt hogy érted?

Nagyon szépen köszönöm!

2012. ápr. 25. 16:33
 4/17 anonim ***** válasza:
ha kint van a lakás előtt a gázkészülék, tehát nem kell bemenni a lakásba a kikötéshez, akkor kikötik úgy is, hogy nincs otthon a tulaj. Így értettem.
2012. ápr. 25. 16:39
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Hát nyilván ha tudtam volna mit akar ez az emberke civil személyautóval,akkor nem megyek ki de nem tudtam.Azt se tudtuk,hogy itt ez a helyzet,állítólag Ő sem,mert nem kapott semmilyen értesítőt a kikapcsolásról.:O

2012. ápr. 25. 16:49
 6/17 A kérdező kommentje:
Ja és a gázkészülék az udvaron van (kertes ház) a kerítésen belül.
2012. ápr. 25. 16:50
 7/17 anonim ***** válasza:
79%
az magánterület, oda nem mehet be csak úgy, de pl. társasházban, ha a lépcsőházban van az óra, akkor kikötheti a szerződő fél jelenléte nélkül. Az pedig, hogy nem tudott róla,, elég nehezen hihető, egyrészt kapott értesítést a tartozásról, kapott fizetési felszólítást, az aktuális számlán szerepel a negatív egyenleg és kellett kapjon értesítést a kikötés dátumáról is. Ha pedig egyiket sem kapta volna meg (fizikai képtelenség), akkor csak eszébe jutott, hogy az elmúlt 60 napban nem fizetett egy kanyit sem a gázműveknek. Ha meg 2 éve már volt ilyen helyzetben, akkor igenis figyeljen erre, ha feledékeny, vezessen egy kis füzetecskét, hogy mikor jött szla, mikor fizette be, mennyi az óraállás. Nem bonyolult dolog. Kellett kapnia tértis levelet is, elhiszem ,hogy nem vette át, nem ment el érte a postára, de az értesítőt biztos látta, ráadásul kétszeri megkísérlik átadni a levelet, utána ha visszaérkezik a szolgáltatóhoz, akkor átvettnek minősül a tv szerint. Ezt ma már mindenki tudja, hogy azzal ,hogy nem veszi át, nem tud kibújni a felelősség alól. Nyilván, akkor senki nem venne át semmit.
2012. ápr. 25. 16:56
 8/17 A kérdező kommentje:
Most akkor igaz hogy az "Én hibámból" +50 ezret kell majd fizetnie? Ennyire terhelnék a fogyasztókat akik amúgy sem bírják fizetni?
2012. ápr. 25. 17:07
 9/17 anonim ***** válasza:
igen, meglehetősen drága dolog a ki- és visszaköttetés, de továbbra sem a Te hibád. A számlát a szerződő félnek kell befizetnie, kigazdálkodnia. Hihetetlen, de nagyon sok helyen a kikötési és visszakapcsolási díj mértékének hallatán egyből lesz pénz ott a helyszínes a tartozás rendezésére, nem véletlenül ilyen magasak ezek az összegek.
2012. ápr. 25. 17:11
 10/17 anonim ***** válasza:

Részben a Te hibád,hisz beengedted őket,de ugye nem tudtad ki ők,mielőtt kimentél.

De ha együtt laktok,senkinek nem tűnt fel, hogy jó ideje nem fizettek gáz számlát????

2012. ápr. 25. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!