Mit vegyünk a lakásban ha félév-év múlva összeakarunk bútorozni?
Listát szeretnék a doloról, semmiről sem szeretnék megfeledkezni!
Néhányat már tudok, de azért írjatok már ezt azt ami fontos lehet de mégsem olyan lényeges illetve elfeledkeztem róla!
Leírom én mit írtam fel a listámra és mi van már meg!!
Kezdem:ami megvan illetve anyukámnak de neki nincs rá szüksége és hely sincs
sarokülő+asztal,konyhaszekrény, gáztűzhely, kályha a konyhában
ezeket írtam fel: hűtő, ágy, szekrény(amibe mindkettőnk ruhái elférnek) mosógép, kandalló a szobába, tv,
bizonytalan vagyok az edényekben tányérokban, evőeszközökben poharakban hogy mennyi a megfelelő mennyiség, ugyan két főnek tudom de a néhai vendégeket is meg kellene kínálni!
Szóval várom az ötleteket!
thanks (:
Pénz! A legfontosabb, hogy minél több készpénzetek legyen beköltözéskor.
Ugyanis hiába tervezel előre, két eset lehetséges: vagy összevásárolsz egy csomó felesleges kacatot, vagy bizony hiányozni fog ez-az. Ugyanis az, hogy mire lesz szükségetek, az életviteletektől függ. Azt pedig most még nem ismerheted. Egy barátnőmék például összevásároltak mindenféle konyhai kütyüt, mondván ő minden nap főzni fog. De aztán hamar kiderült, hogy egyszerűen nincs rá ideje. A kütyük meg csak porosodtak, és állt bennük a pénz...
Fontos bútorok még: előszobafogas, cipőtartó, egy nagy tükör, fürdőszobaszekrény, oda is egy tükör, a konyhapultba mosogató, ruhaszárító, szekrény/polc a nappaliba (amire megy a tévé, esetleg könyvek, kacatok), ülőgarnitúra, dohányzóasztal (nem érdemes kihagyni, nagyon hasznos! ikeában 2ezer ft, ennyit bőven megér).
Edényeket egy-egy készletet vegyél. Az 6 db. Ha 4-nél több vendégetek érkezik, akkor esetleg vesztek még egyet.
Aztán van millió apróság, függönyök, felmosó, háztartási létra, csillárok, cipőkefe, stb. Ezek azok, amiket tuti kizárt összeírni. De mindig észreveszed, ha hiányzik, és meg tudod venni. Ezért kell, hogy legyen tartalék pénz.
Ja, szőnyegek. Télre fontos!
Jó, amit az előző írt!
Vasaló is kell, ha kávéztok, kávéfőző is kell. Pohár nem feltétlenül, meginni lehet akármiből.
Ha a mosógép keverőtárcsás, akkor kell egy centrifuga, kell ruha-szárító is, amire bent a fehérneműket rakod. De kell kötél is, hogy az udvaron kihúzd, ahhoz viszont csipeszt is végy.
Söprű, lapát, felmosó, porszívó
előre csak olyan dolgokat szerezz be, amire nincs garancia. tehát mosógép, hűtő, ilyesmit ne, mert még használat előtt lejár a gari, és egy vagyont költesz a javításra. ezeket én is csak beköltözéskor vettem meg.
bútort, evőeszközt, lakástextilt, ruhaszárítót, edényeket már most érdemes venni.
az étkészleteket 6 személyes kivitelben árulják, tehát jutni fog a vendégeknek is.
törölközők, ágynemű, konyharuha- gondolom ezt kapsz anyudtól is, külön nem kell egy raklapnyit bespájzolni.
a tv nem létkérdés, nekünk azóta nincs mióta itt lakunk, nem is hiányzik. van 2 laptop, bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!