Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » El lehet végezni egy Bsc-t...

$ € Ž kérdése:

El lehet végezni egy Bsc-t kevesebb, mint 7 félév alatt?

Figyelt kérdés

Most végzek egy felsőfokú szakképzéssel középiskolában, de már tavaly felvettek Bsc-re, így szeptemberben ott kezdek. Tudom, hogy sok átfedés van a tárgyak között ismerőseim által, aki ugyanígy csinálta ahogy én, pedig elég sok felmentést kapott.

Azt is tudom, hogy egymásra épülnek a tárgyak, nem lehet csak úgy össze-vissza csinálni.

Az lenne a kérdésem, hogy ha valóban van jó pár tantárgy, amire nem kell járnom és vizsgáznom belőlük, akkor lehetséges-e úgy összehozni a tanulmányokat, hogy pl. 6 félév legyen az egész?

2012. ápr. 14. 16:21
 1/6 anonim ***** válasza:
A Bsc az szerintem mindenhol 6félév(3év)
2012. ápr. 14. 16:27
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem, a Bsc a legtöbb helyen 7 félév.

Ha ezen időszak alatt van legalább egy olyan félév, amikor olyan tárgyaid vannak, aminek nincs előkövetelménye, azaz fel tudod korábban is venni ezen tárgyakat, akkor igen, lehetséges. De ezt általában megpróbálják kiköszöbölni.

2012. ápr. 14. 16:32
 3/6 anonim ***** válasza:

Első:

Minek írsz, ha fogalmad nincs róla? A mérnök Bsc-k mindenütt 3,5 évesek Magyarországon, a nem-mérnök Bsc-k, pl. természettudományos szakok vagy programtervező informatikus szak, ezek 6 félévesek. A BA szakok meg nem tartoznak ide, mert Bsc-ről van szó.

Kérdező:

Tanterv függő, a legtöbb esetben nem lehetséges. A 7. féléves kötelező tárgyakból indulj ki, nézd meg az előfeltétel láncukat, abból kiderül. Régebben fogadtak el kérelmeket párhuzamos tantárgyfelvételre, ma már ritkaság, konkrétan ahol én tanultam, 1 tantárgy miatt sem fogadtak már el ilyesmit évek óta, méltányossági kérvénnyel sem.

De ha sikerül is, az 5. és a 6. féléved kemény lesz, mert sokkal több tárgy mellett kell megírnod a szakdogát, és 6. félévben még lehet 5-6 vizsgád, amiket egy fél vizsgaidőszak alatt meg kell csinálnod, hogy záróvizsgázhass. Jó egyetemen jó szakon 1-2 nagyon jó tanuló akad 50-ből, aki egyáltalán 7 félév alatt elvégzi a 7 féléves képzést.

2012. ápr. 14. 16:41
 4/6 anonim ***** válasza:

első vagyok

Azért írtam,hogy szerintem 6félév,mert nekem is annyi,és a természettudományon 6félév,de ha máshol nem,akkor bocs.Amúgy meg nem láttam,hogy milyen szakról van szó

2012. ápr. 14. 16:45
 5/6 A kérdező kommentje:

Most látom, hogy elírtam, ami a vitát indította.

Szóval 6+1, így van írva, 1 félév szakmai gyakorlatot is kell teljesíteni.

2012. ápr. 14. 16:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk van egy csaj, aki a 7 féléves pénzügy-számvitelt 5 félév alatt fogja elvégezni. Előtte olyan Fsz képzésen tanult ugyanezen a karon, ahonnan sok teljesített kurzusát el tudta fogadtatni. Nálunk nincs sok egymásra épülő tárgy, kivéve a gazdmatek, makróökonómia, mikróökonómia.
2012. ápr. 14. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!