Ingatlanreferensek miért így csináljátok?
Miért nem lehet egy ingatlan hirdetést rendesen megszerkeszteni,minden adatot megadni ami lényeges, minek kell a felét elhallgatni?
A másik hogy miért nem lehet rendes használható fotókat kirakni a lakásról/házról?Sok helyen csak egy darab kép van,ami édeskevés,sok helyen homályos a kép,vagy a BÚTORT fotozzák...ennek mi értelme?Nyilván kép alapján döntöm el hogy érdekel-e az ingatlan vagy sem.Az oké hogy élőben máshogy néz ki,na de azért pár normális képet fel lehetne tenni róla!Köszönöm!
Nevetségesnek tartom amikor csak a bútorok, konyhai eszközök, fürdőszobai rumli látszik a fotókon. És kicsit gyanus, hogy vajon mit rejtenek ezzel...
Egyetlen értelme, hogy látható, hogyan éltek ott eddig. Pl ha nem látszik is a lényeg, de ha rend és tisztaság van a képen, akkor az érződik, hogy vigyáztak a lakásra, normálisan éltek benne és nem lakták le. Ha meg rumli van, érződik a bűz a fotón, koszos, vízköves fürdőszoba... akkor odamenni sincs gusztusom, mert kitudja miket kentek a falra, tele minden bacival...
Üres lakásokon nem látszik mindez, ami jó is és rossz is. De ha semennyire nem látszanak a terek, ott vagy titkolnak valamit, vagy pedig olyan kicsi a lakás, hogy nem tudják lefotózni. :-)
Miért kell elhallgatni adatot? Azért, hogy felhívj, és beszélgethessünk, behívhassalak személyes találkozóra. Másik ok pedig az, hogy sokminden van, amit nem lehet egy szóval leírni, szóbeli magyarázattal egyszerűbb.
Használható fotó- mi szidjuk az olyan cégen belüli kollégákat is, aki nem képes normális fotót készíteni. Van aki csak tapasztalatlan, de van, aki egyszerűen hülye ehhez... Jó ingatlanost kell találni. Itt is van másik ok, vagyis hogy van, amikor a tulaj nem enged fotózni, csak azt a képet lehet használni, amit ő ad, az pedig gyakran használhatatlan, de valamit mégis ki kell tenni.
Első kettőnek:Teljesen igazatok van,szerintem is hülyeség egy ügynökre bízni ezt az egészet,főleg hogy mennyire nem csinálnak semmit azért a 10 %ért...
nNem is értem hogy embereket mi motivál hogy egy idegenre bízzák,aki gyakorlatilag munkát nem végez viszont sokba kerül?!Mert ugye az ügynök mindig a tulajdonossal egyeztet a mutatás elött,akkor meg mi értelme?Miben különbözik hogy ha az ügynök hivogatja,mintha az érdeklődő?
Az ügynöknek:Örülök hogy írtál,legalább egy bennfentestől kérdezhetek.Direkt nem írtam szakmabelit,mert ugye az ingatlanost mindennek lehet nevezni csak szakmának nem.Ahogy a taxis sem szakma és így tovább.
Tehát azért nem írsz le mindent,hogy felhívjunk téged.Hát vedd tudomásul hogy én baromira nem akarok beszélgetni veled,baromira nem akarok FELESLEGESEN több tízezer ft-os telefonszámlát csinálni magamnak hetente(ami ugye elkerülhető lenne ha mindent tisztességesen leírnátok a nyamvadt hirdetésben)és nem kellene olyanért is telefonálgatni,ami amúgy nem is érdekelne.
Nem értem azt sem hogy ha felhívok egy hirdetést akkor miért egy robothangú szájbarágós ember veszi fel,aki minden nevet meg adatot minden mondat végén elismétel lassan,majd a beszélgetés végén(!!!) közli hogy rögzítették a beszélgetést és azt hogy ez az X Y hirdetése és majd pár órán belül visszahív a kollégája..aki amúgy SOSEM hív vissza ami k Urva idegesítő,mert az embernek van egy időbeosztása,amit ezek miatt a szerencsétlenek miatt nem tud rendesen megszervezni,mert b#sznak visszahívni,vagy ha visszahív másnap,akkor közli h meggondolta magát a hirdető,nem eladó a ház.Akkor kérem mi a szent sz#rért nem veszi le a hirdetést???Miért kell feleslegesen és sok pénzért telefonálgatnom ami már nem is aktuális?
Magyarországon ez a szolgáltatás gyerekcipőben jár....
Vagy ha kimegyek mutogatásra,bármi konkrétabbat kérdezek,az ember mindenre azt sóhajtja hogy "ezt nem tudom" "ez jó kérdés" "ezt majd a tulajdonostól tessék megkérdezni" és itt ne bonyolult dolgokra gondolj,hanem olyanokra mint pl meddig tart a telek ?!
Szóval piti módon piti eszközökkel kényszerítenek hogy hivogassam őket,marketing kérdéseket is feltesznek(az én telefonszámlámra) majd a helyszínen a személyes adataimat is fel akarja venni (milyen alapon?) és gyakorlatilag az egész mutogatás abból áll hogy kinyitja a kéglit és ha kérdezek sóhajtozva azt mondja hogy hát ő sajnos nem tudja....
Éltem külföldön,amikor lakást kerestem bementem az ingatlan irodába és azt mondtam hogy ilyen és ilyen paraméterekkel ennyiért keresek lakást.
Ha esetleg nem aznap(a legtöbb egy órán belül!),de másnapra reggel már biztosan meg volt beszélve egy találkozó az ottani ügynökkel,a CÉGES (nem a sajátja és nem is az enyém)kocsival elvitt vagy 3 - 5- 8 lakást megmutatott és ha azt mondtam nem tetszik,akkor még ő kért elnézést...
Hát ettől még messze vagyunk...de legalább tisztességesen játszanátok.Rendes hirdetés,rendes adatok,használható fotók,legalább 10 darab,kívülről,belülről és ha felhívlak,ne egy robot vegye fel hogy ez az X Y hirdetése és majd visszahív bla bla,hanem az embernél csörögjön már a telefon..azért egy mutogatás nem egy olyan tevékenység ahol egy 5 perces időpontot ne lehessen egyeztetni telefonon a másik ügyféllel.
Remélem egyik ingatlanügynököt sem bántottam meg nem akartam sértegetni senkit,nem ez volt a szándékom,csak leírtam ahogyan kinéz a "másik oldalról"!
Ez a munkavégzésről és a mentalitásról szólt,nem emberileg értettem,mert azért néha vannak köztetek nagyon aranyosak is akivel a házon/lakáson kívül mindenről tökjól el lehet beszélgetni :)
Sziasztok!
A „szakmabeli” vagyok.
Abban nagyon igazad van, hogy Magyarországon ez a szolgáltatás gyerekcipőben jár. Talán ezért nem is lehet szakmának nevezni, bár lehet ezt is szakmaként, hivatásként végezni, de itt sok a „kókler”.
Minden cég máshogy dolgozik, ez is nagyon megzavarja az ügyfeleket. Mi sosem rögzítünk beszélgetést, és én legalábbis próbálok emberien beszélgetni, nem robotként, és az én hirdetésemre nálam csörög a telefon.
Ez a vissza nem hívás is azért van, mert sokan nem veszik komolyan ezt a munkát.
Arra nem tudok mit írni, amikor kérdezel, és nem tudnak válaszolni...
Csak eszembe jutott még, hogy sok tulaj nem akar foglalkozni a mutatással, vagy nem ér rá, azért bízza ingatlanosra. Nem hülyeség ez a szakma, csak tényleg nálunk nem működik még jól.
Az adataidat pedig azért veszik fel, mert a tulajdonos beenged valakit az otthonába, aki akár csak azért is szétnézhet, hogy aztán vissza menjen lopni. Te megtudod, hol van az ingatlan, és minden sarkát átnézheted, mi van benne, cserébe megadod az adataid. Persze ezt mutatás előtt kéne lemondania az ingatlanosnak, sőt már a telefonban, hogy akkor tudja megmutatni, ha megadsz bizonyos adatokat, és el kéne magyaráznia, miért. Amúgy nálunk minden ingatlannak megvan a tulajdoni lapja, amit bármelyik nézelődő kikérhet, hogy ellenőrizze, rendben vannak-e a viszonyok. Tehát adatot adsz és kapsz is.
Engem nem bántottál meg, pont azért, mert látom én is a hibákat.
Meg kell keresni a jó ingatlanost, bár tényleg nehéz.
Figyelj kicsit ezeket a fogalmakat tegyük helyre :)
A szakma az amit az ember iskolában tanul ÉVEKIG,mialatt rendszeres vizsgázik a tárgyakból,amik aztán egymásra épülnek és így tovább.
A hivatás egy olyan szakma,amire az ember az életét is felteszi és az életét is annak rendeli alá.Vannak akik "csak dolgoznak" valahol és vannak akiknek ez az életük,ez a hivatásuk.Ilyenek az orvosok,a tanárok,mentők,tűzoltók pédául,az ő egész életük abba az irányba mutat,az ő életüket a munkájuk teszi teljessé.
Ezért az ingatlanos melót sem szakmának,de főleg hivatásnak nem lehet tekinteni,hiszen házakat mutogatni az ugye nem igényel sem előképzettséget sem mást.Megnézed a hirdetéseket,ingatlanügynököket mindig keresnek.Kell egy érettségi,kell kocsi és esetleg valami tréninget tartanak nekik oszt ennyi.
Ez szerintem olyan munka,ahol a futottak még kategória indul,akik lecsúsztak mindenről,de igyekeznek fontos embernek látszani és viselkedni,pedig drága öltöny ide meg karóra oda,az ember három kérdést feltesz nekik máris összeomolnak és zavartan pislognak és jéééé a nagy "fontos ember" máz már le is olvadt,csak egy picit kell megkapargatni a felszínt.
Amikor valaki azt mondja hogy ő ingatlanügynök,biztonságiőr,sales manager :) stb akkor az ember tudja hogy nem egy nagy lumennel áll szemben.
DE!Nem ez a gond,hanem hogy a legtöbbnek olyan lekezelő a viselkedése hogy csak na,ez a baj.Én nem nézek le senkit sem,nem állok máshogy hozzá azért mert ő ingatlanos pl,de viszont attól nagyon bepöccenek,ha elkezdni játszani az agyát,vagy olyan magas lóról beszél velem,mintha a s.ggéből húzott volna ki!Márpedig nekem ez a tapasztalatom velük.Mivel a tudásukkal nem tudnak "feljebb kapaszkodni" a társadalomban,ezért(tévesen) a viselkedésükkel próbálnak.
Azt sem értem hogy emberek miért veszik ezt így igénybe?A semmit sok pénzért?!A hirdetések nulla szinvonalúak,a telefont nem ő veszi fel(akkor te vagy az egyetlen kivétel)vissza meg nem hívnak.Akkor MI a szolgáltatás amiért az ügyfél fizet :) ?
Ezt az adatlekérést pedig elutasítom,nonszensz.
Gondolj bele.Lakást keresel,megnézel 60 ingatlant,már azt sem tudod,mikor melyiket nézted meg és akkor megkeres a rendőrség hogy valamelyik lakásba 2 hónapja betörtek,amit te is megnéztél!És berángatnak kihallgatásra,meg ujjlenyomatot venni,meg bizonyítanod kell hogy hol voltál stb stb... ez azért teljesen nonszensz,nem gondolod?Ennyi erővel a barátaidról is vezethetnél ilyet hiszen ők is feljárnak hozzád.Érted?Betörnek egy árult lakásba,akkor a rendőrök a becsületes,dolgozó,tisztességes lakáskeresőket kezdik zaklatni????
Nem értem ezt,de ezt az egész országot,itt minden annyira gazdátlan és sz#r.
Van itt is szakképzés, tehát ez is szakma, más kérdés, hogy nagyon kevesen végzik el. Én sem végeztem, továbbképzésekre, tanfolyamokra jártam. Maga az értékesítés elsajátítása (bármi is legyen a tárgya) szerintem nagyon érdekes. Sok a pszichógia, viselkedéstan, illemtan stb, amik engem személy szerint nagyon érdekelnek, tehát itt is van mit tanulni, ha valakit érdekel. De ezzel ugyanott tartunk, mint amiről írtunk már, hogy Magyarországon legtöbben valóban csak azért csinálják, mert nincs más munkájuk, és kicsi az a réteg, aki becsületesen megtanulta ezt a szakmát. És igenis, lehet hivatásként is végezni, mint ahogy a szemétszedést is, vagy akármi mást. Nem az a lényeg, hogy mit csinál az ember, hanem, hogy szívvel-lélekkel rendesen csinálja.
Értem, és igazad is van abban, miért nem lehetne szakmának nevezni az ingatlanost, és sajnálom, hogy csak ilyennek találkoztál eddig, és olyannal nem, akikről én írok.
Drága öltöny, karóra?? Én soha nem öltözök így ki, és gyalog járok.
Írtad, hogy sokaknak lekezelő a viselkedése, ez így van, kollégák között is, nem csak ügyféllel. De Te is elég lekezelő vagy azzal kapcsolatban, hogy mit lehet szakmának nevezni, és hogy ki számít „valakinek”.
Miért veszik igénybe? Olyan válaszokat írok, amiket nem a tréningeken hallottam, hanem ügyféltől.
Tulaj: nincs ideje mutatni; valamiért nem szeret oda menni; nem akarja, hogy akárki hívogassa; nem akar hirdetéssel foglalkozni; régóta nem tudja egyedül eladni; nem akar bárkit az utcáról beengedni, jobb ha mi visszük a vevőt, akiről tudjuk ki....; általában ki tudjuk szűrni, ki az, aki csak unatkozó nézelődő, és ki az aki tényleg venni akar; tartjuk a kapcsolatot azzal, aki megnézte a lakását, nem fog elveszni.
Vevő: nincs helyismerete; ár-érték összehasonlítások miatt, amit mi elkészítünk; nem kell egyesével bogarásznia a hirdetéseket, meggyőződhet arról, hogy tényleg az a tulaj, aki annak mondja magát; tudja, hogy csak rendezett tulajdoni lappal hirdetünk ingatlant(legalábbis mi); tudja, hogy nem kamu hirdetés, hanem a tulaj komolyan gondolja az eladást.
Most ennyi jutott eszembe.
Megkérdezhetem, hogy melyik céghez próbáltál telefonálni? És soha senki nem hívott vissza normálisan?
Amikor bekerül egy ingatlan az adatbázisba, a tulaj sokkal több személyes adatot megad, mint Te egy mutatásnál. Odaadja a tulajdoni lapot, amiről a vevőjelölt végképp bármilyen adatot megtud. Tehát ő ezzel teljesen kiszolgáltatja magát. Te miért tartod nonszensznek, hogy ezek után bármilyen adatot megadj? Szégyelled a neved, vagy a lakcímed, vagy keresett bűnöző vagy? Ha tiszta a lelki ismereted, miért nem akarod megadni az adatokat? De még ha nem is erről van szó, a papíron, amit aláírsz, annak is rajta kell lennie, hogy nem élhetnek vissza az adataiddal, nem származhat belőle károd.
Ha a Te eladó ingatlanodba törnének be, nem lenne jó, ha vissza lehetne keresni, kik jártak ott? Gondolj bele a tulaj helyzetébe is, ne csak a sajátodba. Se a rendőr, se a tulaj nem tudja, ki a tisztességes lakáskereső és ki nem.
Kár, hogy más ingatlanos nem ír, kíváncsi lennék én is más véleményére.
Most kb egy hétig nem leszek netközelben, de ha írsz még, majd válaszolok!
Szia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!