Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Min spóroltok, ha nem jöttök...

Min spóroltok, ha nem jöttök ki a havi bevételből?

Figyelt kérdés

A drága üdítőket olcsó szörpre és szódára cseréltük. Lemondunk a luxuskajákról, tojást és sajtot ritkán veszek, csak ha nagyon szükséges.

Szalámiból és vajból a legolcsóbbat. Zöldséget és gyümölcsöt csak akkor ha akciós.

Ruhát régóta nem vettünk magunknak, pedig esedékes lenne egy cipő.

Digi és a 2 előfizus telefon hűségnyilatkozatos, nem tudjuk lemondani. Nem telefonálgatunk össze vissza, csak amennyit szükséges.

Nem járunk sehova, nem költünk semmi extrára.

Mégsem tudunk kispórolni 2-3 ezernél többet. Már körülnéztem, mit adhatnék el, de semmi ötletem.

Autó nincs, albérletben vagyunk.

2012. ápr. 11. 16:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi úgy spórolunk, hogy húst csakis akkor veszek, ha találok olyat aminek aznap jár le a szavatossága, így 25, vagy 50%-al olcsóbban adják.

Ha többet találok lefagyasztom, még így is eláll hetekig.

Kicsit szégyellem mikor a sorban állok vele, de ha belegondolok, hogy nem én nem akarok dolgozni, hanem nincs hely, akkor a szégyenem elpárolog ( bár helyette jön a keserű düh).

Kenyérért eljárok heti 2-3-szor a Tescoba, vagy az Auchanba ami 2-3 órába telik, mivel a városunk másik végében van.

Nagyon unom és utálom, de sajnos nekünk nem mindegy, hogy 1 kg kenyeret 130Ft-ért, vagy 230-ért veszek...

2012. ápr. 11. 17:06
 12/19 A kérdező kommentje:
Nem dohányzunk. Napközben csak a netbook megy. Ha bekapcsoljuk a tévét akkor a netbookot kihúzzuk.
2012. ápr. 11. 17:07
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
kilós turiba, volt h 100 ftért vettem egy márkás felsőt... oda menjél. 2000 ft/kg
2012. ápr. 11. 17:11
 14/19 anonim ***** válasza:
Próbáld olyan turiban, ahol párszáz 1-1 ruhadarab. Én olyanban voltam, hogy 5 db 800 ft, 10 db 1000, simán a db-ja 200. Mondjuk nem a legjobbkor mentem, már nem volt friss árú, ami volt, tényleg csak a maradék. Meg akarom próbálni majd mikor új árú jön.
2012. ápr. 11. 17:12
 15/19 matchman ***** válasza:

Nálunk bebizonyosodott, hogy a kaján lehet a legtöbbet spórolni. Szerintem ez létszámfüggő. 1-2 ember kajáján nem nagyon van mit megfogni, ha már amúgy is vissza van véve. Áramból, vízből nem fogyasztotok annyit, hogy abból sokat lehessen spórolni.

Így is, úgy is a kaját kell górcső alá venni! Nem a minőséget, hanem esetleg a módszert. Én pl. nem a munkahelyi étkezdében ebédelek, hanem hazait viszem be, ha már otthon úgyis főzünk. Kajajegy, stb: ezeken csak húst veszünk. Sokkal többet ki lehet így hozni belőle, mint 2-szerre elszórni a mekiben.

Gondolom, a bevételetek tetemes része megy el az albérletre, de ez ellen nincs mit tenni.

Ha már sehol sem lehet faragni a kiadásokon, akkor lehet, hogy szimplán az a szitu, hogy egyszerűen ennél többet már tényleg nem tudtok megtakarítani. Sovány vigasz, de egy igen nagy létszámmal bíró klub tagjai vagytok.

2012. ápr. 11. 17:23
 16/19 anonim ***** válasza:
Én csak annyit írnék hogy sírni tudnék mikor ezeket a válaszokat olvasom.Szégyen amilyen helyzetben vagyunk.Én 33 éves egyedülálló férfi vagyok de a szüleimmel élek pedig saját lakásom is van.De a 3 keresetből könnyebb kijönni.Nem költözöm el mert a 115 ezer ft os nettómból félek egyedül éhenhalnék.
2012. ápr. 11. 20:44
 17/19 A kérdező kommentje:
Már olcsóbb albérletbe költöztünk, ahol 40 ezer helyett csak 20 ezer a fűtés, és az alb. díj is 10 ezerrel olcsóbb.
2012. ápr. 12. 11:01
 18/19 anonim ***** válasza:

kilós turiba menj, ahova én járok csak jó cuccok vannak. nem tudom merre laksz, de a Háda nagyon jó. 10 ezerért szoktam vásárolni, ez 2-3 szatyornyi ruhát jelent :)

nálunk nincs TV, nem is néznénk. 2 laptop megy, az nem fogyaszt sokat. energiatakarékos izzók vannak, abból is csak 1 ég néha, de netezéshez nem kell fényáradat :)

kaján annyira nem kell spórolnunk, de azért mindennek megnézem az árát, és ha ugyanolyan minőségűt találok olcsóbban, akkor azt veszem.

autó: diszkont kúton tankolunk, mindig a legolcsóbb biztosítást választjuk, és szerencsére van saját lakásunk, szóval arra már nem kell gyűjteni.

viszont van lakástakarékunk, hogy a gyerekünknek se kelljen soha albérletben nyomorognia.

itt egy jó blog: [link]

2012. ápr. 12. 15:22
 19/19 anonim ***** válasza:
Kérdező mit dolgoztok a pároddal?
2012. ápr. 12. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!