Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az a bizonyos KÍNAI BÜDÖS...

Az a bizonyos KÍNAI BÜDÖS ÁTHATÓ MŰANYAG SZAG bizonyos termékeknél mitől van? Egészségre káros-e, illetve hogy lehet közömbösíteni?

Figyelt kérdés

Előfordul cipőknél, de más, főleg lágy PVC alapú Kínában gyártott termékeknél is! Nem csak kínaibolt kategóriában, hanem márkás boltban márkás termék vásárlása esetén is előfordul, ami Kínában készült! (és nem csak cipőnél!)

Hallottam már olyat, hogy ez vmi PVC tartósító/molyirtó szer, amivel átitatják az anyagot, és csak lassan párolog ki, sok szellőztetés után, akár hónapok alatt.

Van valaki aki képben van (pl. kínai gyártóval kapcsolatban van), és korrekt választ tud adni hogy mi ez?

2012. ápr. 1. 16:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Ártalmas nem lehet mert babáknak is csinálják?Ugye viccelsz?Szted ezek engedélyezett termékek?
2012. ápr. 17. 22:51
 12/24 A kérdező kommentje:

ácsi ácsi, mint tudjuk mai világunkban 90%-ban mindent Kína gyárt, nagy, márkás, neves cégeknek is, akik megkövetelik a minőséget, és teljes ellenőrzésen megy át a gyártás, engedélyezés, bevizsgálás, stb... erről nem kezdek kiselőadást :) Tehát nagyon nem minden gagyi ami Kínában készül, ezt a gyártással kereskedelemmel foglalkozók tudják, főleg napjainkban vannak már olyan termékek amiket az új fejlesztések miatt Kínában lehet a legkorszerűbben gyártani.

tehát nem kínai piacon vásárolt olcsó gagyi termékekről van szó jelen beszélgetésben, hanem márkaboltban vásárolt nyugati neves cég által Kínában gyártatott termékről, aki tudom hogy minden terméket bevizsgál, mielőtt forgalomba helyez. (ismerem a gyártót) Tehát tuti hogy ez a szag nem ártalmas az egészségre, csak nem tudjuk hogy mi :)

2012. ápr. 18. 00:41
 13/24 anonim ***** válasza:
23%
Márkás cuccon ilyet nem érzel csak a gagyi kínain.
2012. ápr. 18. 21:59
 14/24 A kérdező kommentje:

de bizony, eddig én is azt hittem hogy csak a kínaipiacos gagyi cipőkön van ilyen szag, azonban nem cipőről van szó, hanem nagy értékű márkás minőségi baba-etetőszék bizonyos részén (mosható műanyag párnázaton)

Márkát típust nem fogok írni, de higyjétek el hogy minőségi cucc, design, csomagolás, útmutató, stb mind európai színvonal, nyugat-európai márka, aki kínában gyártat. Minőséget bevizsgálva garantálja.

és ezen is ott a szag! NA?

mondjuk most így 4 hét után a vásárlástól számítva, az eredetinek kb. 20%-a a szag, az is csak 1-2 cm közelről érezni.

2012. ápr. 19. 10:18
 15/24 anonim válasza:
Az én esetemben sem gagyi, bolti ára a csapnak 27ezer Ft... Mondanom sem kell, hogy még mindig érezni. Most még úgy döntöttünk, hogy pár hétig csak mosogatunk vele és ha nem változik, akkor kiszereljük és elkezdjük vele a kálváriát...
2012. ápr. 19. 16:58
 16/24 anonim válasza:

Pontosan, ez a PVC szaga szerintem.

Biztos hogy nem formaldehid, hónapokig voltam boncteremben, annak más szaga van.

Legyártják és kapásból csomagolják is be, nincs semmi idő hogy a gyártás során a műanyagból kijövő gőzök kiszellőzzenek.

PVC tartósítószerről nem tudok, kémiailag se, meg mondjuk kínai beszállítóval nem beszéltem ilyenről.

Szóval én tartom magam ahhoz hogy az egy az egyben a PVC szaga...

Mindig az ilyen műanyag, gumis rész szaglik.

Kínai boltoknak van még ilyen szaga.

De a ruháknak is gyakran- mert azt is ugyebár a PET-palackokból gyártják amiket felvásárolnak külföldről...

2012. júl. 4. 17:03
 17/24 anonim válasza:
Elég régi a kérdés, de hátha valaki még olvassa és tud segíteni: nekünk a falfestékünknek van ilyen szaga :-o a festőt is hívtam már, máshol is festettek ezzel a festékkel, és sehol nem panaszkodtak (színtelen Hérába kevertek pirosat), gőze sincs, hogy mitől van ilyen szag a hálóban és hogy mivel lehetne semlegesíteni, de iszonyat zavaró. Már több mint egy hónapja festettünk és még mindig nagyon erős... valakinek tipp???
2014. jún. 14. 19:50
 18/24 anonim ***** válasza:
A szobában én ventillátorral forgatnám a levegőt, hátha elillan a szag hamarabb. Még valami kellemes illatosítót is bevethetnél, vagy szagsemlegesítőset.
2014. nov. 20. 13:19
 19/24 anonim ***** válasza:
Nekem a műanyag kukámnak van ilyen szaga, sehogy se megy el...
2015. okt. 10. 16:28
 20/24 anonim ***** válasza:

műanyaghoz, pvc-hez "tartósítószer"? ne már... nem hogy tartósító nem kell annak, éppenséggel az a legnagyobb gond vele, hogy nem bomlik el;

ami az átható, nehezen elpárolgó szagot illeti, az lágyítószer, amivel a műanyag megfelelő állagát elérik, és valóban elviselhetetlen.

én életemben egyszer találkoztam olyannal, amikor nem ment el hamar a szag (cipőnél nekem fél-egy nap volt a maximum idáig), ez egy három darabos, olyan fekete viszonylag erős hőtűrő képességű konyhai készlet (lapát, kanál, villa) volt, amit ez egyik (A-betűs) hiperben vettem; na az kidobásra ítéltetett, mert egyszerűen nem ment el belőle ez az átható bűz, hosszú hónapok múltán sem, így lecseréltem egy hasonlóra az ismert svéd bútoráruház kínálatából - ami érdekes, hogy látszatra tökugyanolyan volt, tapintásra, küllemre, stb. nem volt különbség, kellemetlen szaga azonban egyáltalán NEM volt, sőt, semmilyen szaga, és még olcsóbb is volt; fura...

2016. jún. 6. 04:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!