Elfedi-e a festett falból keletkező káros anyagok kipárolgást az öntapadós tapéta?
Figyelt kérdés
A következőben szeretnék segítséget kérni: új lakásba költöztünk, előtte kifestettük. Amióta itt lakunk a párom folyamatosan tüsszög. Olvastam, hogy a falfestékek formaldehidet bocsátanak ki, mai nem csak allergén, de rákkeltő is. Eléggé ijesztő, ugyanis a kisbabánk 2 hónapos. Mi Hérát használtunk, ami a tesztek szerint elég sok ilyen anyagot bocsát ki. Arra gondoltam, hogy lefedhetnénk a falat öntapadós tapétával, mai elfedné a festék párolgását, de mivel nem vagyok szakértő nem tudom, jó ötlet-e?2011. nov. 3. 10:35
1/3 anonim válasza:
Nem, nem jó ötlet.
Sok ezer ember él mindenféle károsodás nélkül „Héra” falfesték közt, de ha te ettől félsz, akkor változtatni kell (mert a félelem viszont károsíthat) (a tüsszögés sem biztos attól, kellene egy allergia –tesztet csináltatni orvossal, mire tüsszög.)
Amiért biztos nem jó a megoldás:
A falak „lélegeznek” – ha ezt lezárod - alárohadnak. Van olyan tapéta, amivel le tudod zárni, műanyag. Attól kezdve egy műanyag zacskóban éreznétek magatokat, rosszul.
Megnyugtató, de drága és munkaigényes megoldás:
Letisztítani a falat, leszedni a vakolatig. Utána meszelés.
Ez lélegző, fertőtlenítő, és sok száz évig megoldás volt.
2/3 anonim válasza:
Gombaölő falfestéket is lehet kapni, azzal próbálkozz!
3/3 anonim válasza:
Ez lehet hogy hülyén hangzik, de ha az ágyatok gázcső közelében van attól is lehet a párod allergiás. Tegyél be 1 sólámpát az a tuti. Nehogy "lebontsd" a falat pár tüsszentés miatt. Az is lehet hogy a környezetben van a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!