Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért nézik az emberek még...

Miért nézik az emberek még mindig furcsán, ha valaki közterületre fát/füvet ültet vagy megnyír egy bokrot "önkéntesen"? Vagy akár felsöpri a lépcsőház/ház előtt a járdát.

Figyelt kérdés
Sose értettem, most, hogy a sártócsák helyére fűmagot hintettem, mindenki összesúgott és a táblát, hogy "frissen ültetve" semminek nézik. Ennyi a civilizáció itthon?
2012. márc. 31. 12:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%
Ez a kontraszt igaz nem csak társasház-családi ház viszonylatban, hanem Budapest-vidéki város viszonylatban is. Legalábbis és sok helyen így tapasztaltam. Tisztelet persze a kevés kivételnek.
2012. ápr. 1. 08:22
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.

Én is úgy tudtam, a ház előtti rész a mi felelősségünk.

2012. ápr. 1. 11:12
 13/15 anonim ***** válasza:
14%
Mert a magyarok ilyen hülyék és bámulósak, ha jót csinálsz az a bajuk, ha rosszat csinálsz az a bajuk, nekik semmi nem jó...
2012. ápr. 4. 09:42
 14/15 anonim ***** válasza:
58%
Elárulom neked, hogy én már ültettem fát közterületen és metszettem is olyan bokrokat és fákat amik nem is az én házam előtt voltak, egyszerűen zavart, hogy minden nap arra megyek és kiszúrja a szemem meg beleakad a hajamba... Nem nézni kell, hanem tenni valamit...
2012. ápr. 4. 09:44
 15/15 anonim ***** válasza:
47%
Ültethetsz, gondozhatsz, takaríthatsz. A fákkal az a gáz, hogy belenőhetnek a földalatti közművekbe, vagy pedig beárnyékolhatnak egyes lakásokba, akadályozzák a kilátást, esetenként tűzvédelmi szempontból aggályosak. Ezeket kell figyelembe venni. De meglévő cserjés-bokros területet igenis megmetszhetsz, ültethetsz is bármit, amit mondjuk a felette lakókkal megbeszélsz.Lehet, hogy allergiás valami növényre, ne okozzon gondot. Amúgy jobb, ha néhány lakóval akiket jól ismersz összefogsz mert az a tapasztalatom, hogy sokan mások is megtennék ezt de senki nem kezdeményez mert félnek attól, hogy megszólják, vagy rátartinak mondják őket.
2012. ápr. 18. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!