El kell rakni mindent a társasházi lépcsőházból?
Nemrég, néhány napja vagy hete volt riport vagy a tv2-n vagy az rtl klubon.
Végigmentek a tűzoltók meg nem tudom még kik a lépcsőházakon és minden egyes tételért, ami kint volt, vagy engedély nélkül a falra volt fúrva (ezalatt egy virágtartó kis polcot értek) büntettek.
aha, a közös képviselőnek akkor szólnia kellene, nem? Ha azt büntetik, aki kirakja a cuccait, akkor mindegy, de ha a ház viszi el a balhét, akkor szóljon már...
Rajtaütésszerűen jönnek ellenőrizni?
Rajtaütésszerűen vagy előre bejelentetten, mindkét verzió létezik.
Az viszont marhaság lenne ha a közös képviselőt büntetnék. Nem ő tehet arról, hogy a kedves lakó telepakolta a lépcsőházat. Ő max. szól érte egyszer, kétszer, tízszer, de ha a lakó mégis kipakol, arról nem ő tehet.
köszönöm! Bár eléggé alázóan írták, hogy koszos kerekű babakocsi meg sáros bicikli, holott nem azért tartja az ember a lépcsőházban ezeket, mert koszosak, hanem mert nem fér be a lakásba.
nem is úgy gondoltam, hogy a közös képviselő fizessen, hanem az, aki kirakja, ne a társasház pénzéből fizessék a bírságot egyvalaki miatt.
Szóval engedély kell, ez a lényeg.
Köszönöm!!
Aha. Képzeljük el az alábbi helyzetet. Tűz van, talpig áll a fekete füst, a tűzoltók helyismeret nélkül rossz látási viszonyok között vinnék a tömlőt meg a hordágyat a lakásotokba. Vajon három kirakott bicikli közül hány borulna eléjük? Vajon ha ezek miatt késlekednének és a késlekedés miatt nem tudnák valamelyik családtagot életben kihozni, akkor is úgy gondolnátok, fontosabb a bicikliket a folyosón tárolni, mint biztosítani a menekülést saját magatok számára?
Nálunk nyáron az egyik szomszéd csinált tüzet. Na nem nagyot, a tűzhelyen felejtett valamit és egy-két tárgy meggyulladt a konyhájában. Ahogy kiléptem a lakásból, a folyosó végén álló tűzoltót csak homályos alakként láttam. Pedig nem égett az egész lakás, csak pár apróság a konyhában. Ha onnan ennyi füst jön ki, simán el tudom képzelni, hogy tényleg semmit nem látsz, ha az egész lakás ég.
Ja és persze neked is jobb, ha amikor esetleg füstben fulladozva menekülsz ki a házból, nem kell babakocsikat meg bicikliket kerülgetned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!