Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Irreális vízfogyasztás, nincs...

Irreális vízfogyasztás, nincs csőtörés, pontos vízóra. Mi lehet? Lopják a vizet?

Figyelt kérdés

Egy éve lakunk a házban, folyamatosan gyanúsan magas a vízszámlánk, viszont január-február hónapra 11 m3 jött ki. Ez reálisnak tűnik. Március 2-án volt a leolvasás, azóta 33 m3 fogyott. A vízhasználási szokásaink nem változtak. Így ez irreális. A vízórán a kis fekete kerék nem pörög amikor el vannak zárva a csapok, így a csőtörés kizárnám. A vízórát mértem, kétszer is 8 litert engedtem egy vödörbe, annyit is mért (+1-2 dl). Az aknából két csővezeték jön ki, az egyik a házba, a másik (ezt már én húzattam be) megy a locsolóórához, ami télen teljesen el volt zárva.

A házba egy kb 5-7 méter hosszú KPE csövön jön be a víz a pincébe, ott már falon kívül megy. Hogy deríthetném ki, hogy mi a baj?

Ha rossz a vízóra, akkor az lehet, hogy néha rosszul, néha jól mér? (furcsa lenne)

2012. márc. 26. 07:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

:D

Ha kizárólag a hozzá-értők válaszát várod, akkor mégsem itt kellene érdeklődnöd, hanem a szolgáltató menjen ki, műszeres vizsgálattal meg tudják nézni, hogy esetleg valahol a felszín alatt "szökik"-e a vized, ill. tudnak kivinni másik órát, és odabent megnézik, hogy ami jelenleg fent van, az jó-e? (Csak annyira vagyok hozzáértő, hogy kb. 15 évig dolgoztam a helyi vízműnél, igaz hogy irodán, de a rendszer így működik.)

2012. márc. 28. 08:20
 12/14 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Akkor annyira még sem vagy hozzáértő. A vízművekkel beszéltem már korábban, őket nem érdekli, hogy mi van a vízóra után. A vízórát kicserélik, de ha jó akkor a költségeit nekem kell állni.

2012. márc. 28. 14:59
 13/14 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok és utoljára mondom!

Vagy kihívod a szakembereket, fizeted a szolgáltatást, amit kérsz, hogy tisztába légy, jó-e az óra, vagy szökik valahol a víz, ez persze pénzbe kerül, mint szinte minden a mai világban.

Vagy pedig fizeted havont a rengeteg vízdíjat, hiszen azt sem fogja a vízmű számodra ingyen adni!

Vagy-vagy!

2012. márc. 28. 16:13
 14/14 anonim válasza:

Szia!

Esetleg nézd meg a WC tartály(oka)t, hátha a jakab szelep néha rosszul zár le, és emiatt folyik a víz.

Nálunk olyan volt, hogy az egyik lakásban a mellékmérő nem tudta kimérni a szivárgást, de a főóra vígan mérte, így 2 hónap alatt 12m^3 különbözet jött ki a mellék és főmérő között.

2013. ápr. 1. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!