Mennyi a megfelelő lejtés szennyvizcsatorna kiépítésénél?
Figyelt kérdés
Én 2,8cm/m (22m szakaszon) számoltam ki ez esetleg nagy lejtés lenne? mert eddig szinte mindenkitől mást hallottam!2012. márc. 22. 18:34
1/5 anonim válasza:
Amikor a szomszédban csinálták,3~4%-ot mondtak.
2/5 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint jól gondolom a 2,8cm-es lejtést,ha valaki tud még információval szolgállni szívesen veszem!
2012. márc. 22. 20:21
3/5 anonim válasza:
2,8cm/m az rengeteg!
Gondol csak végig 22m-es szakaszon az egyik vége több mint 60 centivel lenne lentebb mint a másik. Hogy nézne má' ki?:)
Az MSZ 7936/1 szabvány szerint 3-5mm (milliméter)/ méter lejtést javasolnak!!!
Minél jobb minőségű a csatorna annál kevesebb elég. Például egy Lindab RainLine csatorna rendszer esetében elég bőven a 3mm/m, de a legolcsóbb csatorna megoldások esetén javasolt a több. Mivel méretükben pontatlanabbak és a nagyobb lejtéssel kell az ellen lejtést kiküszöbölni.
4/5 anonim válasza:
Maximum 1%-nyi lejtést adj neki, mert nem lesz jó!
A víz lezúdul, a papír és az ürülék pedig letapadhat és dugulást okozhat!
Tehát méterenként max. 1 cm!
5/5 anonim válasza:
Rengeteg az 1cm/m.
A legideálisabb a 3mm/m
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!