Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Albérlet dolog. Mire is...

Albérlet dolog. Mire is fizetjük a kauciót?

Figyelt kérdés

1 hónapja költöztünk be. Albérleti díj 10 ezer ft. 40 ezret kérnek kaucióra. A lakás full üres, a konyhában volt egy tűzhely, de mi hoztunk másikat.

Az előző lakó kifestett, de elég bénán. Több helyen jön le a festék.

Ezt a festést egy kis helyen megsértette a macska a körmével. Kb 5x5 cm-s kockában van 3-4 csík. Nem feltűnő.

Ha valamikor elmegyünk, lehet hogy visszatartják a kauciót emiatt a pár csík miatt, azzal a szöveggel hogy az egész lakást ki kell festeni?

2012. márc. 19. 13:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

" Ha valamikor elmegyünk, lehet hogy visszatartják a kauciót emiatt a pár csík miatt, azzal a szöveggel hogy az egész lakást ki kell festeni? "

igen,ez nagyon könnyen elképzelhető,

2012. márc. 19. 13:34
 2/15 A kérdező kommentje:
Faxa...
2012. márc. 19. 13:34
 3/15 anonim válasza:
Én is voltam alb.de mielőtt eljőtem kimeszeltem,és igy vissza kaptam a kaukciot
2012. márc. 19. 13:37
 4/15 A kérdező kommentje:

A nagyszoba, előszoba és a konyha barack színű.

Ekkora festést nem tervezünk.

2012. márc. 19. 13:41
 5/15 anonim válasza:
100%
Örülj,ha csak a kauciót fogja vissza...Sok olyan főbérlő van aki a kákán is csomót keres,és olyan lakás hibákat is rátok ver,amik már nagyon régiek,és megfizetteti veletek.Az albérlő,mivel nem tudja bizonyítani,hogy ő okozta a kárt,ki kell fizesse még azt is.Rengeteg ilyenről hallottam.
2012. márc. 19. 13:58
 6/15 anonim válasza:

*hogy nem ő okozta a kárt

Bocs,kimaradt a nem.

2012. márc. 19. 13:59
 7/15 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk bejelentve, így semmi pluszt nem fizetnénk.
2012. márc. 19. 14:02
 8/15 anonim ***** válasza:
Igen, elképzelhető hogy nem kapjátok vissza pont ezért. Ez szinte normális mert a lakást valamiből neki is rendbe kell raknia utánatok, nem véletlen hogy ezért kérik a kauciót. És azért a 40e. Ft-os kaució nem sok érte szerintem. Én amikor 3 éve voltam albérletbe 80e. Ft kauciót kellett fizetnem plusz 20e Ft az albérlet plusz a rezsi. Ez nem volt sok érte de én visszakaptam a kauciót mert lakás hibákat nem csináltam, amivel gond volt az egyedül egy kiszakadt ajtó volt amit egy asztalos ismerősömmel helyre rakattam aztán ennyi.
2012. márc. 19. 14:05
 9/15 anonim ***** válasza:
Megemlítetted ezeket a hibákat a tulajnak költözéskor? Rögzítettétek a lakás állapotát a szerződésben?
2012. márc. 19. 14:26
 10/15 A kérdező kommentje:

Nem írtunk szerződést. Látták ezeket a hibákat, kivéve amit a macskám csinált.

Maradt egy kis festés, azt a pár karmolás nyomot el lehet tüntetni. :)

2012. márc. 19. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!