Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kötelesek vagyunk kifizetni?

Kötelesek vagyunk kifizetni?

Figyelt kérdés

Bocs ha rossz a kategória, nem tudom melyikbe illene leginkább.

Szóval, február közepén jöttünk el a régi albérletből. Az élettársam kb 3 évig lakott ott, én kb június közepén költöztem oda. A lakástulaj rendes volt, nem kért egy fillérrel sem többet (nem mintha megtehette volna, hisz nem adózott utánunk), csak amennyivel több víz meg villany fogyott azt fizettük ki. Mikor volt fizu, jött a nő, kis papírkán hozta hogy mennyit kell fizetni. Mind a 8 hónap alatt láttam a papírt de számlát vagy csekket soha. Kifizettük amit kell, havonta 5 köbméter vizet.

Most, hogy elköltöztünk, leolvasta a vízórát (hülyék voltunk mert mi csak január elején tettük meg!) és egyeztettek a közös képviselővel, és kiderült hogy 8 köbméter hiányzik.

A tulaj nem tudja bizonyítani, hogy a mi sarunk lenne az egész, mégis azt állítja, hogy február elsejétől 12ig (aznap költöztünk) 8 köbméter vizet fogyasztottunk el. Következő héten hétfőn már az új albérlők engedték be a festőket, akik egy hétig festettek, gondolom nem csak 2-3 liter viz ment el akkor.

Mi csak március elején értesültünk a hiányról. Nem vagyok hajlandó kifizetni addig amig nem bizonyítja be papírokkal, hogy nem ő hibázott.

Csak nem tudom, terelheti e jogi útra a dolgokat?

2012. márc. 12. 14:49
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Fogalmam sincs mit takar az elszámolási időszak kezdete és vége. Vagyis ezt a 2 dátumot nem tudjuk.

Ha ez valóban így van, akkor ezt a tulajdonosnak is tudnia kell és ezt elmondhatta volna az elmúlt 10 nap alatt...

De nem tudta megindokolni miért van ekkora eltérés.

2012. márc. 12. 15:06
 12/15 anonim ***** válasza:
Ha a villanyórát ő olvasta le és diktálta be és így is van különbözet, azt nem fizetném ki. A vizet meg érdemes lenne megkérdezni a közös képviselőtől, ha úgy van ahogy írtam, akkor ez a magyarázat. Járjatok utána, csak úgy papír, számla nélkül egy forintot sem fizetnék.
2012. márc. 12. 15:08
 13/15 A kérdező kommentje:

A héten megyünk hozzá valamikor. De nem fogom elkapkodni a dolgot.

Úgy ahogy te meg tudod mondani mi lehet ez az egész, szerintem illene neki is.

Legalábbis nekem nem lenne pofám elkérni úgy X összeget (saccra 10 ezer), hogy azt se tudom mire fizettetem ki.

2012. márc. 12. 15:11
 14/15 anonim ***** válasza:
Én már azt sem értem,hogy lehet úgy rezsit fizetni a fő bérlőnek csekkeket nem mutat,csak a kis papír fecnijét.Ezt már másoktól is hallottam.Egyébként ahogy meg írták nem megy ő sehová pereskedni panaszkodni.Sokba fájna az neki.
2012. márc. 12. 15:51
 15/15 A kérdező kommentje:

Tegnap voltunk a tulajnál. Adtunk neki pénzt, amivel még tartoztunk.

Elmagyaráztuk neki, hogy nem vagyunk hajlandóak kifizetni a vizet, ami időközben kiderült, hogy nem 8 köbméter, hanem 14.

3 köbmétert kifizetünk, de többet nem. Egyeztettük az adatokat, kiderült, hogy amit mi leírtunk november végén vízóra állás, azt irta le a közösképviselő január végén. 2 hétre rá meg leírta a pontos vízóra állást, miszerint 2 hét alatt 8 hideg és 4 meleg víz fogyott el.

A tulaj belátta, hogy neki kell utána járni ki és hol hibázott, mert mi nem fizetünk feleslegesen.

Közben kijött egy újabb villanyszámla, szntén arra a 2 hétre, az 4500 ft volt... Egy hónapban fizettünk 5000-et a villanyra (kw szerint használtunk 76-t asszem... 2 hétre meg kiszámláztak 96-t)

2012. márc. 13. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!