Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kötelesek vagyunk kifizetni?

Kötelesek vagyunk kifizetni?

Figyelt kérdés

Bocs ha rossz a kategória, nem tudom melyikbe illene leginkább.

Szóval, február közepén jöttünk el a régi albérletből. Az élettársam kb 3 évig lakott ott, én kb június közepén költöztem oda. A lakástulaj rendes volt, nem kért egy fillérrel sem többet (nem mintha megtehette volna, hisz nem adózott utánunk), csak amennyivel több víz meg villany fogyott azt fizettük ki. Mikor volt fizu, jött a nő, kis papírkán hozta hogy mennyit kell fizetni. Mind a 8 hónap alatt láttam a papírt de számlát vagy csekket soha. Kifizettük amit kell, havonta 5 köbméter vizet.

Most, hogy elköltöztünk, leolvasta a vízórát (hülyék voltunk mert mi csak január elején tettük meg!) és egyeztettek a közös képviselővel, és kiderült hogy 8 köbméter hiányzik.

A tulaj nem tudja bizonyítani, hogy a mi sarunk lenne az egész, mégis azt állítja, hogy február elsejétől 12ig (aznap költöztünk) 8 köbméter vizet fogyasztottunk el. Következő héten hétfőn már az új albérlők engedték be a festőket, akik egy hétig festettek, gondolom nem csak 2-3 liter viz ment el akkor.

Mi csak március elején értesültünk a hiányról. Nem vagyok hajlandó kifizetni addig amig nem bizonyítja be papírokkal, hogy nem ő hibázott.

Csak nem tudom, terelheti e jogi útra a dolgokat?

2012. márc. 12. 14:49
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

A vízórát nem a tulaj olvasta le, hanem elküldtük neki sms-ben, hogy 3 hideg és 2 meleg elment az adott hónapban.

Arra gondoltunk, hogy a tulaj egyik hónapban nem jelentette le a vizet (elfelejtette) velünk viszont kifizettette. És akkor a 8 köbméterből 5 meg is van, a 3at meg gondolom a 2 hét alatt fogyasztottuk el mi.

2012. márc. 12. 14:53
 2/15 anonim ***** válasza:

Hát ha nem volt szerződésetek, és a fogyasztási helyen lévő órák az ő nevén voltak, akkor csak a jóindulatotokon múlik, hogy fizettek-e, még akkor is ha jogosnak gondoljátok a kérést.

Tehát ha az igazságérzeted azt mondja, hogy nem a ti saratok, akkor ne fizess.

2012. márc. 12. 14:54
 3/15 anonim ***** válasza:
mivel nem volt szerződésetek, nem vette át hivatalosan a pénzeket ezért gondolom nem adózik. Tehát nem fog perelni
2012. márc. 12. 14:54
 4/15 A kérdező kommentje:
3 köbmétert kifizetjük, mert az valószínű a miénk. De azt az 5-t nem fogjuk, ha nem tudja papírral igazolni hogy azt mi fogyasztottuk el de nem lett kifizetve.
2012. márc. 12. 14:55
 5/15 anonim ***** válasza:

ha jogi útra tereli akkor az apeh megb.ssza a pics.ját, szóval tuti nem fogja

Az a 8 köbméter sok két hétre, ha eddig havonta 5 köbméter fogyasztottatok

2012. márc. 12. 14:56
 6/15 anonim ***** válasza:
Terelhetné, ha tudja bizonyítani az állítását, de gondolom mivel nem adózott az albérlői után (vagyis utánatok), nem olyan hülye, hogy kifizeti a nagyságrendekkel magasabb bírságot azért amiért "illegális bevételhez" jutott, csak hogy megkapja tőletek a vízszámla különbözetét. Mellesleg tudni kéne bizonyítani az állítását ugye, ha meg ezt tudja, akkor ez alapján nektek is megmutathatja mire alapozva hiszi azt, hogy ez a ti fogyasztásotok.
2012. márc. 12. 14:57
 7/15 A kérdező kommentje:

Annyit írt facebookon, hogy a közös képviselőnél levő vízóra állás és amit ő leolvasott nem egyezik.

És hogy van 8 köbméter víz amit ki kéne fizetnünk.

2012. márc. 12. 14:59
 8/15 anonim ***** válasza:
és még a facebookon irogat róla...az jó máris van bizonyíték adócsalásra. Ha ő nem olvasta le rendesen és nem kért elég pénzt az az ő baja
2012. márc. 12. 15:01
 9/15 anonim ***** válasza:
A közös képviselő a főmérőt olvassa le, ti meg a mellék mérőt. Van közte eltérés, mert pl. a mellékmérő van amikor nem pörög ha csöpög a víz a wc tartályból, de a főmérő érzékenyebb és méri. Ezért van eltérés, de ez nem egy lakás hibája. Nálunk pont a múlthéten volt lakógyűlés, ahol ezt monda a közös képviselő, aki beszélt a szolgáltatóval (amúgy nekünk majdnem 50 ezer Ft volt a különbözet az egész házra). Szóval azt tudom elképzelni, hogy kijött az elszámoló számla ami ugye az egész házra vonatkozik és az elosztott hányad az a 8 köbméter. Akkor ha az elszámolási időszak kezdetétől a végéig ti laktatok ott, illene kifizetni.
2012. márc. 12. 15:04
 10/15 A kérdező kommentje:

Kérdeztem az élettársam, hogy ki a közös képviselő, mert akkor el kéne mennünk hozzá és megkérdezni a dolgokat.

Azt mondta még soha nem beszélt vele, nem tudja hogy nő e vagy férfi.

Tehát az óraállást mindig a tulaj jelentette be, azok az adatok alapján amiket mi leolvastunk.

Mellesleg a villanyóra állása sem az volt amit ő bediktált, ott is kijött 3000 ft-nyi különbözet.

(A villanyóra a lépcsőházban van a földszinten, azt mindig ő olvasta le).

2012. márc. 12. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!